Sancțiuni dure pentru șoferii ce utilizează telefonul în timpul condusului în România
13 August 2019, 13:33
Un proiect de lege dur a fost votat de autoritățile române ce vizează utilizarea telefonului de către șoferi în timpul condusului. Măsurile înăsprite sunt întreprinse pe fundalul numărului mare de accidente cauzate de utilizarea gadget-urilor mobile în timpul condusului mijloacelor de transport. În urma adoptării modificărilor legislative, cu o amendă riscă să se aleagă chiar și șoferii ce doar țin în mâini telefonul mobil în timp ce se află în mers.

Modificările prevăd că șoferii nu au dreptul să țină telefonul mobil în mâini în timp ce conduc un mijloc de transport, pe când anterior sancțiunile
erau aplicate doar pentru utilizarea acestuia în timpul mersului. Noile prevederi stabilesc sancțiuni cu o amendă cuprinsă între 6 și 8 puncte de amendă, echivalentul a 870 și 1,160 lei, cu aplicarea a 4 puncte de penalizare. Conform noilor modificări, de altfel, sancțiunile sunt prevăzute și pentru persoanele ce conduc mijloace de transport pentru utilizarea cărora nu este necesar un permis de conducere.

Totodată, dacă utilizarea gadget-ului mobil în timpul condusului va rezulta la comiterea unei alte încălcări a regulamentului circulației rutiere (de exemplu, depășirea limitei de viteză),
în acest caz șoferul va avea permisul de conducere suspendat pe un termen de 30 zile, cu aplicarea a 4 sau 5 puncte de amendă, echivalentul a 580 și, respectiv, 725 lei. Proiectul urmează să fie adoptat și de președintele României și va intra în vigoare după 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Ce părere aveți despre noul proiect de lege adoptat de autoritățile României? Ar fi indicată introducerea unor asemenea sancțiuni și în țara noastră? Să dezbatem subiectul în comentarii!
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,419
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!