Sărbătoare dublă la MINI: 60 ani de la înființare și 10 milioane de automobile produse!

MINI atinge 60 ani de la înființare în 1959. Evenimentul special a fost marcat și de o bornă extrem de importantă atinsă de britanici – producție totală de 10 milioane de automobile timp de cele 6 decenii de existență. Pentru a marca evenimentul special, britanicii au aranjat și o întâlnire cu 60 de clienți de-ai săi cu 60 modele MINI, câte unul pentru fiecare an de producție.
Exemplarul cu numărul 10,000,000 a fost produs la uzina britanicilor din Oxford, acesta fiind un MINI Cooper cu 3 uși în ediția specială MINI 60 Years Edition, dedicată aniversării din acest an. După ce a părăsit linia de asamblare, exemplarul aniversar s-a alăturat echipei de sărbătoare formată din cele 60 unități MINI, produse în diferiți ani timp de 6 decenii, în cadrul evenimentului special organizat de constructor în orașul Bristol din Marea Britanie cu ocazia aniversării.
Anual MINI înregistrează vânzări de sute de mii de automobile, iar anul trecut a fost unul dintre cei mai buni din istoria companiei, fiind comercializate circa 400 mii automobile MINI. Cu câteva săptămâni mai devreme britanicii au prezentat un prim electromobil de serie, care a reușit să înregistreze și primele succese pe piață, iar pentru următorii ani britanicii planifică electrificarea întregii game de modele și renunțarea treptată la versiuni cu motoare cu combustie internă.
0
1,805
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!