Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sărbătoare dublă la MINI: 60 ani de la înființare și 10 milioane de automobile produse!

12 August 2019 - 09:26
Redacţia PiataAuto.md
MINI atinge 60 ani de la înființare în 1959. Evenimentul special a fost marcat și de o bornă extrem de importantă atinsă de britanici – producție totală de 10 milioane de automobile timp de cele 6 decenii de existență. Pentru a marca evenimentul special, britanicii au aranjat și o întâlnire cu 60 de clienți de-ai săi cu 60 modele MINI, câte unul pentru fiecare an de producție.
Exemplarul cu numărul 10,000,000 a fost produs la uzina britanicilor din Oxford, acesta fiind un MINI Cooper cu 3 uși în ediția specială MINI 60 Years Edition, dedicată aniversării din acest an. După ce a părăsit linia de asamblare, exemplarul aniversar s-a alăturat echipei de sărbătoare formată din cele 60 unități MINI, produse în diferiți ani timp de 6 decenii, în cadrul evenimentului special organizat de constructor în orașul Bristol din Marea Britanie cu ocazia aniversării.
Anual MINI înregistrează vânzări de sute de mii de automobile, iar anul trecut a fost unul dintre cei mai buni din istoria companiei, fiind comercializate circa 400 mii automobile MINI. Cu câteva săptămâni mai devreme britanicii au prezentat un prim electromobil de serie, care a reușit să înregistreze și primele succese pe piață, iar pentru următorii ani britanicii planifică electrificarea întregii game de modele și renunțarea treptată la versiuni cu motoare cu combustie internă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter