Supercar-ul electric Porsche Taycan a trecut cu brio testul de anduranță pe circuitul Nardo

Porsche Taycan a trecut cu brio testele de anduranță pe circuitul Nardo din Italia, reușind să parcurgă aproape 3,500 kilometri în 24 ore. Viteza medie înregistrată de Taycan pe durata întregii aventuri a fost cuprinsă între 195 și 215 km/h, iar supercar-ul electric a avut să îndure temperaturi maxime de 42 grade Celsius cu temperatura carosabilului de până la 54 grade Celsius.
Timp de 24 ore Porsche Taycan a realizat multe ture pe renumitul circuit italian, timp în care a parcurs o distanță totală de 3,425 kilometri, o distanță similară traseului dintre Nardo, Italia, și Trondheim, Norvegia. Astfel, supercar-ul și-a confirmat posibilitățile cu câteva săptămâni înainte de premieră.
Porsche Taycan este primul electromobil cu sistem de 800 volți, unul similar celui utilizat de bolidul de curse Porsche 919 Hybrid, care a obținut victorie la cursa de anduranță de 24 ore de la Le Mans. Printre benficiile pe care le oferă sistemul respectiv se enumeră viteza mai mare de încărcare a bateriilor, performanțe impunătoare și greutatea redusă a electromobilului. De altfel, Taycan dispune și de un sistem de răcire sofisticat, care și-a reconfirmat eficiența pe circuit, or supercar-ul nu a suferit pierderi de putere cauzate de temperaturi înalte atinse de sistemul electric, circulând la limita posibilităților instantaneu, timp de 24 ore.
Anterior Taycan a dat dovadă de performanțe remarcabile în rândul modelelor de performanță electrice, reușind să accelereze de la 0 la 200 km/h timp de 26 ori consecutiv, fără pierderi de putere sau alte consecințe pentru sistemul de propulsie electric.
Premiera mondială a noului Porsche Taycan va avea loc la 4 septembrie 2019. Până atunci electromobilul german va parcurge în regim de teste peste 6 milioane de kilometri în diferite condiții climaterice și de exploatare.
0
1,935
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!