Supercar-ul electric Volkswagen ID R se pregătește să cucerească un nou record

Volkswagen vrea să stabilească un nou record de referință cu supercar-ul electric ID R! De această dată ținta germanilor este un traseu extrem de dificil din China, cunoscut sub denumirea Drumul spre Poarta Raiului din Tianmen, ce include 99 viraje și diferență de nivel de peste 1,300 metri!
Volkswagen vrea să promoveze mobilitatea și performanța electrică cu supercar-ul său în China, dar și serviciile de mobilitate electrică. Astfel, supercar-ul ID R s-a ales cu un design special la nivel de caroserie, cu care se va aventura pe renumitul traseu chinez. Anterior supercar-ul electric a reușit să se impună pe Pikes Peak, Nurburgring și la Goodwood.
Cursa va avea loc în luna septembrie a acestui an – germanii vor încerca să surclaseze unicul timp de referință, stabilit anterior de Range Rover Sport SVR, care a parcurs drumul spre Poarta Raiului în 9 minute și 51 secunde. Startul va avea loc la altitudinea de 200 metri, pe când după 99 de viraje extrem de dificile și periculoase, punctul de sosire este poziționat la o altitudine de 1,519 metri.
Germanii nu au anunțat modificări tehnice pentru prototipul său, iar astfel acesta este în continuare propulsat de două motoare electrice, ce livrează în tandem 680 CP și 650 Nm, indicând un timp de accelerație uimitor până la 100 km/h de doar 2.25 secunde.
0
1,283
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!