Tensiuni în interiorul Alianței Renault-Nissan pe fundalul negocierilor francezilor cu FIAT-Chrysler
8 August 2019, 09:22
Se pare că oficialii Nissan sunt nemulțumiți de negocierile de fuziune dintre Renault și FIAT-Chrysler. Conducerea constructorului nipon se arată îngrijorată de cota mare de participație, pe care o deține Renault în cadrul companiei Nissan, pe fundalul negocierilor de fuziune, or în cazul apariției noului Concern Renault-FIAT-Chrysler, acesta va deveni și acționarul majoritar în cadrul Nissan, iar niponii nu vor avea prea multe pârghii de influență.

Acum Renault deține 43.4% din acțiunile Nissan, în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Cu câteva săptămâni mai devreme francezii au primit o ofertă de fuziune din partea concernului FIAT-Chrysler, care a fost preluată cu interes de conducerea constructorului francez, astfel încât astăzi pe marginea subiectului
se duc negocieri avansate, însă potrivit presei nipone companiile sunt încă departe de a ajunge la un acord.

Cu un asemenea pachet de acțiuni deținut în Nissan, noua Alianță Renault-FIAT-Chrysler va avea votul decisiv în cadrul companiei nipone, aceasta urmând să-și piardă definitiv independența, pe când în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi niponii au o influență mai mare.
Astfel, potrivit informațiilor distribuite în presă, Nissan face presiuni asupra francezilor, pentru ca cei din urmă să-și reducă cota de participație de la 43.4% la 20-25%. Cei de la Renault, la rândul său, sunt gata să cedeze acțiuni până la o cotă de cel puțin 30%. De menționat, că Nissan deține în prezent doar 15% din acțiunile Renault și nu poate influența deciziile luate la nivel înalt de conducerea companiei.

La ora actuală oficialii Renault și Nissan nu au venit cu comentarii pe marginea subiectului, însă presa niponă anticipează, că cele două companii vor veni cu un comunicat de presă în luna septembrie, în care vor clarifica situația și vor face lumină asupra deciziilor luate în cadrul Alianței.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,977
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!