Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla se lansează oficial în România! Electromobilele pot fi comandate online pe site-ul oficial

27 August 2019 - 08:31
Redacţia PiataAuto.md
Tesla s-a lansat oficial în România – constructorul american a deschis comenzile pentru clienții din statul vecin pe site-ul oficial. Astfel, România este inclusă în lista țărilor unde electromobilele Tesla pot fi achiziționate exclusiv online, or americanii nu au deschis un showroom. Anunțul a fost făcut pe contul oficial Tesla în rețeaua de socializare Twitter.
Astfel, din acest week-end clienții din România pot alege nivelul de echipare și versiunea dorită și să achiziționeze un electromobil Tesla. Inițial, însă, pentru România este disponibil doar sedanul Model 3, bestseller-ul companiei americane. Afară de România, în acest week-end Tesla a deschis comenzile în Polonia, Slovenia și Ungaria.
Pentru a comanda un Tesla Model 3 clienții din România vor avea să depună un avans de 2,000 euro, în timp ce varianta incipientă a sedanului pornește de la 39,500 euro, cu tracțiune pe puntea spate și autonomie de până la 409 km (WLTP). Versiunea incipientă este urmată de varianta Long Range, cu o autonomie de 560 km, la preț de cel puțin 48,200 euro, și Performance, contra sumei de 52,900 euro. Ambele versiuni de top sunt oferite cu tracțiune pe patru roți, iar cea mai performantă oferă o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 3.2 secunde. Livrările vor demara la începutul anului 2020.
De menționat, însă, că în România lipsește nu doar showroom-ul, dar și o reprezentanță oficială de deservire a electromobilelor Tesla. De altfel, în statul vecin nu există nici o stație de încărcare rapidă din rețeaua Supercharger. Astfel, noii clienți “oficiali” Tesla în România vor fi nevoiți să apeleze la serviciile prestate de reprezentanța oficială din orașul Graz, Austria – cel mai apropiat punct de deservire, precum și proprietarii electromobilelor Tesla importate neoficial. Deocamdată americanii nu au anunțat dacă planifică să deschidă un punct de deservire în România, iar în viitorul apropiat un service autorizat va fi deschis doar la Budapesta, Ungaria.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter