Toate magazinele Kaufland Moldova vor avea staţii publice de încărcare a automobilelor electrice! Putere, tipuri de porturi şi disponibilitate.

Recenta noastră expediţie cu automobile 100% electrice, Moldova Electro Maraton, a însemnat multe provocări pentru maşinile şi echipa expediţională, pe care le-aţi văzut şi live, şi expuse în relatările de fiecare zi, dar cele mai mari provocări au fost date de infrastructura încă incipientă de prize pentru încărcarea automobilelor electrice. Vă spuneam, însă, că toamna acestui an va aduce o evoluţie majoră în ceea ce înseamnă prize electrice, pe de o parte datorită programului anunţat anterior de PNUD, iar pe de altă parte datorită unor iniţiative admirabile precum cea a reţelei Kaufland Moldova.
Atenţie: toate magazinele Kaufland care urmează a fi inaugurate în Moldova vor avea şi staţii de încărcare pentru automobilele electrice!

În toamna acestui an se vor deschide primele două magazine Kaufland Moldova, situate în sectoarele Botanica şi Ciocana din Chişinău. În momentul inaugurării, prizele vor fi deja disponibile şi active, astfel încât proprietarii de automobile electrice vor putea face uz de ele imediat.

Mai mult ca atât, noile prize de la magazinele Kaufland Moldova vor fi şi primele din Moldova de tip fast charge, cu o putere de până la 50 kW cu curent continuu DC, comparabile cu prizele din infrastructura Uniunii Europene! Mai specific vorbind, prizele de la magazinele Kaufland Moldova vor oferi următoarele porturi:
- CCS (curent continuu DC de până la 50 kW)
- ChaDeMo (curent continuu DC de până la 50 kW)
- AC (curent alternativ cu putere de încărcare de până la 43 kW)
Fiecare staţie va avea 2 posturi de încărcare, simultan putând fi încărcate oricare din opţiunile DC + opţiunea AC. Astfel, având toate porturile de mai sus, noile staţii de încărcarea a automobilelor electrice de la magazinele Kaufland Moldova vor fi compatibile cu toate tipurile actuale de automobile 100% electrice, precum şi cele plug-in hibride.

Încărcarea la aceste prize va fi gratuită – Kaufland Moldova va suporta toate costurile de alimentare la aceste prize. Staţiile vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland şi vor funcţiona non-stop. În România, spre exemplu, activarea procesului de alimentare are loc cu un card special, pe care toţi clienţii îl pot ridica gratuit la un magazin Kaufland şi-l pot păstra. În Moldova, la etapa iniţială, activarea procesului de alimentare la aceste staţii nu va necesita niciun card, ea urmând a fi posibilă prin simpla conectare a prizei la automobil.
Sunteţi intrigaţi? Şi noi, mai ales că vor exista, în sfârşit şi prize DC de mare capacitate în Moldova! De fapt, suntem într-atât de intrigaţi, încât mergem să testăm aceste prize în viaţa reală, în exclusivitate, înainte de deschiderea magazinelor Kaufland Moldova, şi vom reveni cu un reportaj video!
0
1,160
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!