Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota a dezvoltat un sistem de siguranță activă pentru șoferii care confundă acceleratorul cu pedala de frână

12 August 2019 - 17:17
Redacţia PiataAuto.md
Toyota va implementa pe automobilele de serie un sistem de siguranță activă, menit să excludă accidentele rutiere, provocate de șoferii, care confundă pedalele acceleratorului și de frână. Sistemul și-ar putea face apariția pe modelele Toyota în următoarele luni, și își va face apariția inițial pe modelele cu propulsie hibridă. Cât de inovatoare este soluția niponilor și cum acționează?
Sistemul de siguranță dezvoltat de niponi nu se va baza pe datele colectate și procesate de sistemele de prevenire a impacturilor frontale, incluse în ansamblul Toyota Safety Sense. De altfel, soluția este pe cât se poate de simplă, dar, aparent, nu s-ar potrivi modelelor de performanță. Sistemul va acționa automatizat și prompt în momentul în care șoferul va apăsa brusc pedala acceleratorului, indiferent dacă în față sunt prezente obstacole, automobile sau pietoni, și nu va permite automobilului să accelereze ci dimpotrivă, va acționa frâna. Astfel, sistemul va fi foarte potrivit în cazurile când șoferii observă un obstacol sau sunt nevoiți să frâneze brusc, dar în locul pedalei de frână, acționează acceleratorul.
Deocamdată nu este clar în ce mod sistemul va putea fi implementat pe automobilele de performanță, or oferind un regim de condus mai dinamic, acestea adesea sunt supuse accelerărilor bruște și într-un asemenea moment sistemul ar crea doar un impediment pentru șofer. O soluție ar fi deconectarea sistemului în cazul selectării regimului de condus "Sport".
Potrivit datelor furnizate de publicația The Japan News, sistemul și-ar putea face apariția pe modelele de serie Toyota până la finalul acestui an, iar primele modele care vor beneficia de acesta sunt hibridele Toyota Prius și Toyota Aqua, comercializată pe alte piețe sub denumirea Prius C.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter