Toyota pregătește o versiune plug-in hybrid pentru crossover-ul RAV4! Primele informații

Toyota va diversiica gama de versiuni electrificate pentru noua generație a crossover-ului RAV4. În prezent, Toyota RAV4 este oferit într-o singură versiune cu baterii, cu sistem de propulsie hibrid clasic, iar ulterior aceasta va fi acompaniată de varianta plug-in hybrid, care va oferi o autonomie mai mare în regim 100% electric, grație unui set de baterii mai generos, dar și un consum de combustibil mai mic.
Toyota RAV4 PHEV a fost surprins în timpul testelor finale pe drumurile publice, iar asta înseamnă că până la premiera oficială a acestuia nu a mai rămas prea mult timp. Cel mai probabil, versiunea plug-in hybrid se va lansa pe piață în prima jumătate a anului 2020. Potrivit informațiilor preliminare, noua versiune electrificată va prelua unitatea de propulsie de la versiunea clasică Hybrid, cu benzinar aspirat natural de 2.5 litri, ce livrează solo 177 CP și 221 Nm, și motorul electric ce oferă 120 CP. Opțional va fi oferit cel de-al doilea motor electric, amplasat pe puntea spate, în cazul versiunilor cu tracțiune integrală.
Marele avantaj al noului RAV4 PHEV va fi consumul de combustibil redus și autonomia mai mare în regim electric. Versiunea clasică hibridă utilizează o baterie de 1.6 kWh, care oferă o autonomie de doar câțiva kilometri în regim 100% electric. Varianta plug-in hybrid, însă, cel mai probabil va utiliza o baterie similară celei de pe Toyota Prius Plug-In/Prime, de 8.8 kWh, ce va fi capabilă să asigure o autonomie mai generoasă, de 35-40 kilometri. Nu este exclusă, însă apariția unei baterii cu o capacitate mai mare și, respectiv, o autonomie mai bună.
0
984
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!