Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota și Suzuki formează o nouă alianță în industria auto cu schimb de acțiuni! În ce domeniu vor coopera?

29 August 2019 - 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Companiile Toyota și Suzuki anunță formarea unei noi alianțe în industria auto cu schimb reciproc de acțiuni. Cei doi constructori niponi vor să continue cooperarea în tehnologiile electrificate și concomitent să-și fortifice pozițiile pe piețele unde fiecare constructor a reușit să cucerească poziții mai bune, grație schimbului de experiență și cu lansarea modelelor noi pe platforme similare.

În cadrul parteneriatului Toyota va achiziționa 4.9% din acțiunile Suzuki contra sumei de 907 milioane dolari, în timp ce Suzuki va cheltui pentru acțiunile Toyota 453.6 milioane dolari, fără a specifica mărimea cotei achiziționate.
Anterior cei doi constructori anunțau extinderea parteneriatului în vederea dezvoltării tehnologiilor electrice, în urma căruia urmează să fie lansate modele electrificate noi, iar formarea unei alianțe va permite celor două companii să-și fortifice pozițiile pe piață.

În comunicatul de presă emis de Toyota a fost anunțat că cei doi constructori niponi vor coopera și în domeniul tehnologiilor de condus autonom. În viitorul apropiat Toyota va lansa pe piața din India câteva modele compacte noi pe platformele Suzuki, în timp ce Suzuki va avea acces la platformele Toyota pentru automobilele comercializate în Europa și America de Nord.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter