Toyota vrea să comercialeze în Europa doar electromobile! Care sunt planurile niponilor?

Toyota nu va mai introduce automobile noi cu motoare cu combustie internă în Europa – niponii se pregătesc să atace piața doar cu electromobile în contextul în care în prezent pe Bătrânul Continent circa 50% din totatul vânzărilor Toyota revin modelelor hibride. Următorul plan de electrificare este eliminarea modelelor cu combustie internă și lansarea modelelor 100% electrice.
Despre planurile companiei nipone pentru piața europeană a relatat șeful Departamentului Vânzări și Marketing din cadrul diviziei Toyota Europe Matthew Harrison într-un interviu pentru Automotive News. Potrivit oficialului, Toyota a finalizat prima etapă a planului de electrificare a gamei în Europa, or în prezent circa 50% din modelele comercializate pe piețele Bătrânului Continent au un sistem de propulsie hibrid. Astfel, în următorii ani niponii vor elimina treptat oferta modelelor echipate doar cu motoare cu combustie internă în favoarea electromobilelor, iar o trecere treptată la o gamă de modele 100% electrică va fi asigurată de hibridele comercializate în prezent.
Pentru a-și atinge scopurile, niponii vor investi în dezvoltarea infrastructurii pentru electromobile în Europa, inclusiv stații de alimentare rapidă, dar și va reduce costurile de producție pentru electromobile, pentru a le asigura cu un preț competitiv și atractiv pe piață.
0
1,558
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!