(VIDEO) Președintele Turkmenistanului a realizat un drift epic în preajma

Presa din Turkmenistan a difuzat în aceste zile un material despre vacanța președintelui țării, Gurbangulî Berdîmuhamedov. În reportajul realizat demnitarul se laudă cu aventurile diverse de care a avut parte în vacanță, inclusiv testarea armamentului donat forțelor de ordine, însă cea mai epică și captivantă parte a fost driftul din preajma "Porții Iadului", surprins cu camera de bord a unei drone.
Zăcământul din Turkmenistan, renumit în toată lumea sub denumirea "Poarta Iadului" se află în apropiere de satul Derweze, Provincia Ahal, situat în mijlocul deșertului Karakum. Zăcământul își are denimirea din cauza craterului format în 1970 în urma greșelilor comise de geologii sovietici, care din frica unei eventuale explozii au decis să incendieze gazele emanate de puț. Nu a fost calculată, însă, cantitatea de gaze din zăcământ, iar astfel incendiul spectaculos nu s-a încheiat nici astăzi, după mai bine de 40 ani.

Zăcământul "Poarta Iadului" este, de altfel, o atracție turistică în Turkmenistan, iar președintele țării, aflat în aceste săptămâni în concediu, a profitat de ocazie pentru a executa un drift epic în apropierea craterului, iar momentele de glorie au fost captate de echipa de filmare ce a însoțit președintele în această aventură.
Bolidul de rally la bordul căruia s-a aflat Berdîmuhamedov a fost proiectat chiar de domnia sa și produs într-un singur exemplar în luna iunie a anului trecut, iar cu un an mai devreme președintele Turkmenistanului și-a prezentat capacitățile în drift la volanul unui BMW M3.
0
1,627
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!