Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Versiunea plug-in hybrid de top T8 devine disponibilă pentru sedanul Volvo S60 în Europa

22 August 2019 - 09:08
Redacţia PiataAuto.md
Volvo suplinește oferta de versiuni electrificate încărcate de la priză pentru sedanul S60 de a treia generație. Sedanul va fi disponibil în ipostaza de top T8 Inscription Plus, ce oferă performanțe impunătoare cu un consum mediu de combustibil redus, dar și o autonomie generoasă în regim 100% electric.
Odată lansată, cea de-a treia generație Volvo S60 a fost disponibilă cu versiunea plug-in hybrid de top T8 Twin Engine în SUA, în versiunea condimentată de divizia Polestar. Acea ediție, însă, a fost una limitată și dedicată strict clienților nord-americani. Pentru Europa a fost rezervată versiunea mai modestă plug-in hybrid, T5 Twin Engine, cu 250 CP la activ. Noua ipostază T8 Twin Engine va fi disponibilă în tandem cu echiparea de top Inscription Plus și utilizează aceeași unitate termică turboaspirată de 2.0 litri, cuplată la cutia automată cu 8 rapoarte și acompaniată de un motor electric situat pe puntea spate. În total sistemul de propulsie livrează 390 CP, având un sistem de tracțiune integrală. Varianta electrificată de top poate accelera până la 100 km/h în 4.6 secunde și indică un consum mediu în regim mixt de doar 1.6 litri. Bateria generoasă de 11 kWh asigură o autonomie de până la 58 km în regim 100% electric, deci cu tracțiune doar pe puntea spate.
Pe lângă noua variantă plug-in hybrid, suedezii au revizuit în Europa gama de versiuni cu caracter sport. Astfel, versiunea R-Design Edition a fost înlocuită cu varianta R-Design Plus. Noua ipostază promite emoții mai condimentate în condus, având o gardă la sol micșorată cu 12 mm, comparativ cu versiunile standard, suspensie cu arcuri și amortizoare modificate. Pentru noua R-Design Plus vor fi disponibilie câteva seturi de jante noi, cu dimensiuni de 18, 19 și 20 țoli. Ediția este disponibilă pentru motorizarea pe benzină T8 și noua ipostază plug-in hybrid T8 Twin Engine.
În Marea Britanie prețul de pornire pentru Volvo S60 T5 R-Design Plus este de 37,935 lire sterline, în timp ce noua versiune plug-in hybrid T8 Twin Engine va costa cel puțin 49,805 lire sterline cu dotarea R-Design plus bifată. Ulterior suedezii vor lansa în Europa și versiunea hibridă de performanță T8 Polestar Engineered, ce va avea la activ 405 CP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter