Acest hibrid dintre Mercedes-Benz S-Class W140 și GAZ-66 poate fi achiziționat la prețul unui GLE nou

Un pasionat auto din regiunea Kaluga, Rusia, a expus în vânzare propriul monstru de offroad, creat pe baza unui Mercedes-Benz S-Class W140 și GAZ-66. Proiectul denumit Monstrusha poate fi achiziționat de orice doritor la prețul echivalent unui Mercedes-Benz GLE nou în Rusia. Cum este motivat prețul atât de piperat?
Proiectul "Monstrusha" a luat naștere în Rusia încă în 2009 – autorul proiectului deținea un GAZ-66 într-o stare tehnică bună, iar un amic de-al său a intrat în posesia unui Mercedes-Benz S-Class W140 cu câteva defecte, înlăturarea cărora l-ar fi costat prea mult. Astfel, cei doi pasionați auto au ajuns la ideea de a crea un monstru de offroad pe baza celor două mașini, capabil să ofere posibilități sporite în offroad, precum un GAZ-66, dar și confort premium și puterea benzinarului V8 de la bordul lui S-Class W140.
Astfel, în cadrul proiectului, noul hibrid Monstrusha a preluat platforma cu cadru dur și toată suspensia de la camionul sovietic, iar caroseria, habitaclul și unitatea de propulsie au fost preluate în întregime de la limuzina germană. De altfel, sub capota S-Class-ului se afla un benzinar aspirat natural, V8, de 5.0 litri, capabil să dezvolte 320 CP. Deoarece S-Class-ul avea standard tracțiune pe puntea spate, rușii au avut să introducă modificări consistente pentru a "împrieteni" cutia automată a limuzinei cu sistemul de tracțiune integrală al lui GAZ-66. Afară de aceasta, rușii au introdus îmbunătățiri sistemului de răcire și au dotat mașina cu o servodirecție nouă, preluată de la camionul GAZon Next.
Pentru prima dată Monstrusha a fost prezentată publicului în 2012 în cadrul unui festival de automobile modificate și exotice din Rusia, unde s-a ales cu premii din partea juraților. După câțiva ani de expoziții și premii, autorii au decis să vândă prototipul unic, iar prețul acestuia este unul usturător – 5 milioane ruble rusești, echivalentul a 69,675 euro. La acest preț în Rusia poate fi achiziționat, de exemplu, un Mercedes-Benz GLE nou, cu motorizarea de bază și câteva opționale incluse.
0
2,230
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!