Aston Martin dezvăluie informaţii despre motorizările viitorului SUV DBX

25 Septembrie 2019, 15:21
Denis Godorozea
În doar câteva săptămâni Aston Martin vor prezenta în premieră mondială primul SUV din gamă — DBX. În prezent viitorul model este la etapa finală de teste, după o rundă îndelungată de încercări şi provocări pe traseuri de rally, circuite de cursă şi regiuni climaterice severe.
Aston Martin DBX şi-a antrenat caracteristicile dinamice pe renumitul Nurburgring, unde a dobândit un timp de referinţă de tur mai mic de 8 minute, unul apropiat de timpul indicat de Porsche Cayenne Turbo S de generaţie precedentă. Totodată, britanicii susţin că în pofida dimensiunilor şi greutăţii mai mari, noul DBX se conduce în viraje la fel de bine ca un Vantage, ba chiar are un sistem de frânare mai eficient decât cel al lui DBS Superleggera.
Cele mai picante noutăţi, însă, se află sub capota noului Aston Martin DBX. Potrivit informaţiilor oficiale, primul SUV al mărcii britanice va fi propulsat de benzinarul biturbo V8 de 4.0 litri, utilizat şi de modelele Vantage şi DB11, dar şi multe modele de top din gama Mercedes-AMG. Sub capota SUV-ului propulsorul german va livra circa 550 CP şi 700 Nm, iar acest nivel de putere pare să rezerveze o treaptă superioară pentru o versiune de performanţă de top, or acelaşi motor sub capota lui Mercedes-AMG GT 63 S poate atinge puteri de 639 CP şi 900 Nm.
Pentru Aston Martin DBX britanicii au dezvoltat o platformă tehnică absolut nouă, care în viitor va sta la baza modelelor mărcii relansate Lagonda. Premiera SUV-ului este planificată pentru luna decembrie a acestui an.
0
1,453
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!