Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Atac la adresa lui Ford F-150: Nissan prezintă pick-up-ul actualizat Nissan Titan

30 Septembrie 2019 - 11:36
Denis Godorozea
Nissan încearcă să se impună în segmentul american al pick-up-urilor cu noua versiune actualizată a modelului Titan. Utilitara niponă a primit un design restilizat şi materiale de calitate mai bună la interior, dar vor fi aceste modificări suficiente pentru a surclasa liderul clasei, Ford F-150?
Aflat la cea de-a doua generaţie, Nissan Titan nu reuşeşte să obţină un succes similar celui indicat de modelele americane în segment, iar asta chiar şi în ciuda testelor de siguranţă trecute cu brio şi celei mai generoase garanţii în segment. Pe parcursul anului trecut Titan a reuşit să adune circa 50 mii clienţi, pe când modelele gama Ford F-Series sunt comercializate într-un număr de aproape 20 ori mai mare.
Astfel, cei de la Nissan şi-au propus să atragă clienţii printr-un facelift consistent, design restilizat la nivel de calandru, bare de protecţie şi blocuri optice LED. Opţional sunt disponibile faruri full-LED. La interior şi-au făcut loc două airbag-uri noi, acestea fiind acum standard prezente într-un număr de 8 unităţi. Scaunele au fost înlocuite cu unele noi, din seria Zero Gravity, precum în cazul crossover-ului Murano, cu suport lateral bine profilat şi confort îmbunătăţit.
Cadranele de bord clasice dispun de un ecran al computerului de bord de 7 inch, iar sistemul multimedia poate beneficia de actualizări wireless, prin intermediul conexiunii la internet. Standard Titan oferă un ecran de 8 inch pe consola centrală, iar opţional este disponibil sistemul Integrated Command Center, cu ecran de 9 inch şi Wi-Fi HotSpot pentru 6 dispozitive.
Ansamblul Safety Shield 360 a fost inclus în echiparea standard şi include sistemele de frânare automatizată de urgenţă, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe şi marcajului rutier, dar şi faruri adaptive. Printre opţionale pentru prima dată a fost inclus acoperişul panoramic cu trapă electrică, iar versiunea cu un singur rând de scaune a fost eliminată din gamă.
Benzinarul aspirat natural V8 de 5.6 litri a beneficiat de un surplus de putere şi livrează acum 406 CP (395 CP anterior) şi 560 Nm (534 Nm anterior). Astfel, niponii declară cu mândrie că oferă cel mai puternic V8 în segment. Cutia automată cu 7 rapoarte a fost pensionată în favoarea noii cutii cu 9 rapoarte. Unitatea turbodiesel este în continuare oferită doar pentru cele mai mari variante de caroserie Titan XD care, însă, nu a beneficiat încă de o actualizare.
Lansarea pe piaţa americană a noului Nissan Titan facelift va avea loc în prima jumătate a anului viitor, urmând să fie disponibile iniţial doar versiunile King Cab şi Crew Cab. Ulterior niponii vor actualiza şi varianta cu indicile XD.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (60 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter