Atenție, șoferi: procedura de constatare amiabilă a accidentelor rutiere poate fi aplicată de astăzi

Începând cu ziua de astăzi șoferii din Moldova pot soluționa accidentele rutiere minore prin procesul de constatare amiabilă, fără a apela la ajutorul angajaților poliției. Astfel, șoferii vor putea apela la companiile de asigurări pentru despăgubiri doar cu formularul completat de ambii participanți, cu indicarea circumstanțelor accidentului, în cazul unul din șoferii implicați își recunoaște vinovăția.

Procedura de constatare amiabilă poate fi aplicată doar în cazul producerii unui accident rutier minor, cu implicarea a cel mult două automobile, soldat doar cu pagube materiale și doar dacă nu au avut loc vătămări corporale.
În acest caz șoferii vor completa formularul "Constatare amiabilă de accident", cu care vor putea merge la companiile de asigurări pentru solicitarea despăgubirilor, iar șoferul vinovat nu va fi sancționat cu o amendă și puncte de penalizare. Astfel, șoferii implicați nu vor avea de așteptat sosirea angajaților INP pentru documentarea accidentului și va fi, parțial, soluționată problema ambuteiajelor create în urma accidentelor rutiere minore.

Procedura este valabilă numai pentru polițele de asigurare de răspundere civilă auto internă. Din 2020 procedura va putea fi aplicată și de deținătorii polițelor de asigurare "Carte Verde".
0
2,064
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!