Audi lansează o versiune plug-in hybrid pentru coupe-ul cu patru uși A7 Sportback

Audi prezintă în premieră versiunea plug-in hybrid a coupe-ului cu patru uși A7 Sportback. Noua motorizare electrificată oferă o autonomie extinsă în regim 100% electric iar performanțele dezvoltate de tandemul motoarelor termic și electric pot opune rezistență versiunilor de performanță echipate doar cu motoare termice generoase.
Noul Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro are sub capotă benzinarul de 2.0 litri din seria TFSI cu 252 CP și 370 Nm, asistat de un motor electric de 105 kW și 350 Nm. În tandem noua versiune electrificată atinge o putere maximă de 367 CP și 500 Nm cuplu maxim, livrat pe ambele punți prin intermediul cutiei automate cu 7 rapoarte și sistemul de tracțiune integrală quattro. În această ipostază coupe-ul cu patru uși poate accelera până la 100 km/h în 5.7 secunde, având o viteză maximă de 250 km/h. Demn de un sportcar cu motor pe benzină de peste 3.0 litri!
De altfel, despre sportivitatea noii versiuni sugerează și aspectul exterior, ușor modificat comparativ cu variantele standard și modelele cu pachetul S line inclus. A7 Sportback 55 TFSI e quattro are o bară de protecție față cu incizii de aer generoase și un splitter integrat, iar la posterior în bara de protecție este integrat un difuzor cu elemente decorative care să imită terminațiile sistemului de evacuare.
Fiind un plug-in hybrid, noul A7 Sportback 55 TFSI e quattro este și un model cu adevărat eficient. Motorul electric este alimentat de la un set de baterii de 14.1 kWh, care asigură o autonomie de până la 40 km în regim 100% electric, conform standardului de calcul WLTP. Într-un regim de condus electric coupe-ul cu patru uși poate atinge viteza maximă de 135 km/h.
Germanii au dat startul comenzilor preliminare pentru noua versiune electrificată Audi A7, prețul de pornire pe piața germană fiind de 77,850 euro. Pentru această sumă clienții vor beneficia standard de faruri HD Matrix LED, scaune sport și sistem de climatizare cu patru zone la bord, instrumentar de bord digital și jante de 19 țoli.
0
2,441
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!