Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi prezintă offroader-ul AI Trail quattro cu propulsie electrică, perfect pentru aventurile pe teren accidentat

10 Septembrie 2019 - 17:37
Redacţia PiataAuto.md
Standul Audi de la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an a fost ornamentat de un concept mai puțin obișnuit – offroader-ul AI Trail quattro, un soi de buggy cu propulsie 100% electrică, perfect adaptat pentru aventuri pe teren accidentat, departe de drumurile asfaltate. Ei bine, cel mai probabil conceptul nu va dispune de o interpretare de serie, însă unele tehnologii debutate în premieră la bordul AI Trail quattro și-ar putea face apariția pe viitoarele SUV-uri de serie, iar menirea de bază a conceptului este de a prezenta sistemul de pilot automat de nivelul IV, capabil să ruleze și în offroad.
Prototipul prezentat astăzi este al patrulea din seria de concepte Audi AI, după modelele Aicon, Elaine și Me, și are la bază platforma MEB, pe care tot astăzi a debutat și primul electromobil de serie – Volkswagen ID.3. Noul model este deicat pe deplin aventurilor pe teren accidentat și prezintă tehnologiile de ultimă generație din portofoliul constructorului din Ingolstadt. Având o gardă la sol de 340 mm, Audi AI Trail quattro se poate aventura pe terenuri accidentate extrem de depărtate și nu se teme de vaduri cu o adâncime de peste 500 mm.
Conceptul este propulsat de 4 motoare electrice, ce livrează în tandem o putere echivalentă cu 435 CP și un cuplu maxim generos de 1,000 Nm. Nu se cunoaște de cât timp are nevoie AI Trail quattro pentru a atinge viteza de 100 km/h, însă germanii declară că acesta s-ar putea aventura cu viteza maximă de 130 km/h chiar și în afara drumurilor. Motoarele electrice sunt alimentate de la un set de baterii capabil să asigure o autonomie de până la 500 km, însă doar pe drum asfaltat, pe când în offroad conceptul poate parcurge până la 250 km, cu toate sistemele de siguranță și asistenți în offroad incluse.
Cel mai mult Audi AI Trail quattro se distinge de modelele de serie prin lipsa farurilor tradiționale – locul acestora a fost preluat de câteva elemente LED în partea de jos a montanților, care pot servi drept faruri și sisteme de iluminare ambientală. Tot "la pachet" cu conceptul sunt incluse cinci drone pentru filmări aeriene, dar care mai pot servi în calitate de faruri adiționale.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
GALERIE FOTO (40 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter