BMW lansează în Europa versiunea plug-in hybrid X1 xDrive25e. Cât de eficient poate fi noul SUV?

26 Septembrie 2019, 11:53
Denis Godorozea
Bavarezii lansează în premieră în Europa versiunea plug-in hybrid a crossover-ului BMW X1. O ipostază similară a celui mai compact SUV din gamă este comercializată de mai bine de 3 ani în China, însă acolo versiunea electrificată are la bază versiunea cu ampatament mărit. Noua variantă europeană, însă, vine şi cu câteva modificări de ordin tehnic.
Noul BMW X1 xDrive25e este propulsat de acelaşi benzinar turboaspirat, cu 3 cilindri, de 1.5 litri, însă comparativ cu versiunea chineză X1 xDrive25Le, puterea motorului termic a fost redusă de la 136 la 125 CP în Europa. Motorul termic se cuplează la cutia automată cu 6 rapoarte, ce transmite cuplul de 220 Nm pe puntea faţă. Tracţiunea pe ambele punţi este asigurată de motorul electric, situat pe puntea spate, de 95 CP şi 165 Nm. În tandem cele două motoare oferă un maxim de 220 CP şi 385 Nm.
Bateria de 9.7 kWh, ce alimentează motorul electric, este situată în podeaua portbagajului, ce a rezultat într-un volum de 450 litri, cu 55 litri mai mic decât oferă versiunile standard echipate doar cu motoare termice. Cu această baterie PHEV-ul bavarez poate parcurge până la 50 km în regim 100% electric, calculat conform standardului WLTP, şi în acest regim crossover-ul va avea doar tracţiune pe puntea spate.
Bavarezii promit un consum mediu de combustibil de 1.8 litri la 100 km de parcurs. BMW X1 xDrive25e poate accelera până la 100 km/h în 7.0 secunde, având o viteză maximă de 197 km/h. În regim electric crossover-ul poate atinge cel mult 135 km/h, iar lista regimurilor de rulare include regimul Save Battery, care permite menţinerea nivelului de încărcare a bateriei în cazul în care maşina va avea de parcurs porţiuni de drum pe care este interzisă exploatarea maşinilor cu motoare termice.
Startul producţiei BMW X1 xDrive25e este planificat pentru primăvara 2020. Doritorii vor putea plasa comenzi pentru noua versiune, cel mai probabil, până la finalul acestui an şi tot atunci vor fi anunţate preţurile. Motorizarea plug-in hybrid va fi disponibilă în versiunile Sport Line, xLine şi M Sport.
0
1,545
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!