Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Colecţia de supercar-uri exclusive a fiului preşedintelui Guineei Ecuatoriale a fost vândută la licitaţie

30 Septembrie 2019 - 14:18
Denis Godorozea
Colecţia de supercar-uri şi modele exclusive, ce aparţinea fiului preşedintelui Guineei Ecuatoriale, care este şi vice-preşedintele ţării, a fost confiscată de procuratura elveţiană şi vândută în acest week-end la licitaţia Bonhams. În urma vânzării casa de licitaţie a acumulat circa 24.8 milioane euro, mijloace băneşti care vor fi utilizate în scopuri caritabile.
Colecţia formată din 25 maşini exclusive aparţinea lui Teodoro Nguema Obiang, vice-preşedintelui Guineei Ecuatoriale, care este şi fiul preşedintelui ţării respective, aflat la putere de peste 40 ani. Maşinile au fost confiscate în cadrul unui proces penal de spălare a banilor, în care a figurat şi Teodorin Nguema Obiang.
Una dintre cele mai scumpe maşini vândute la licitaţie a fost un Lamborghini Veneno Roadster, produs în 2014. Acest supercar a fost produs într-un număr limitat la doar 9 unităţi, iar la Bonhams acesta a fost vândut pentru suma de 7.6 milioane euro. Lamborghini Veneno Roadster a fost lansat în cinstea celor 50 de ani de existenţă a mărcii italiene. Supercar-ul este propulsat de benzinarul aspirat natural V12, de 6.5 litri, ce livrează 750 CP şi 730 Nm. Viteza de 100 km/h este atinsă în doar 2.9 secunde, în timp ce viteza maximă depăşeşte 300 km/h.
De altfel, fiul preşedintelui Guineei Ecuatoriale este un mare pasionat de supercar-uri exclusive — din colecţia acestuia au făcut parte modele exclusive precum Aston Martin One-77, Koenigsegg One:1, Bugatti Veyron EB 16.4.
Automobilele lui Teodoro Nguema Obiang au fost confiscate cu câţiva ani mai devreme în cadrul procesului penal de spălare a banilor în proporţii deosebit de mari. În cadrul procesului a fost cercetat şi vice-preşedintele Guineei Ecuatoriale, iar una dintre condiţiile de eliberare de sub urmărire penală a fost cedarea colecţiei de supercar-uri autorităţilor, pentru ca aceastea să fie ulterior vândute la licitaţie, iar banii obţinuţi să fie redirecţionaţi în scopuri caritabile în favoarea fundaţiilor de caritate din Guineea Ecuatorială. În urma licitaţiei au fost obţinute peste 24.8 milioane euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter