(VIDEO) Demn de M3: Alpina prezintă la Frankfurt break-ul demențial B3 Touring

Atelierul de tuning Alpina prezintă în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt propria viziune asupra unui break de performanță dezvoltat pe baza Seriei 3 – Alpina B3 Touring, cel mai puternic break din gama actuală BMW Seria 3. Noul model a beneficiat de un look exterior mai agresiv și promite senzații tari celor din spatele volanului.
Noua generație Alpina B3 Touring are sub capotă varianta modificată a propulsorului de 3.0 litri, utilizat în cadrul motorizării de top BMW M340i. Specialiștii Alpina au pregătit un turbocompresor nou, au actualizat unitatea de control al propulsorului și au modificat sistemul de răcire. Drept rezultat, motorul a indicat o creștere de la 375 CP la 462 CP, puterea maximă fiind disponibilă de la 3,000 rpm.
Pentru a face față puterii mai mari, inginerii s-au văzut nevoiți să fortifice cutia automată cu 8 rapoarte și sistemul de tracțiune integrală. Ei bine, în urma lucrărilor executate break-ul demențial Alpina B3 Touring poate uimi cu adevărat, fiind capabil să accelereze până la 300 km/h, ceea ce-l aduce în liga celor mai rapide break-uri din lume.
În ziua de astăzi, însă, nu poți prezenta nici măcar un supercar de performanță, fără ca să-i lauzi eficiența, iar noul Alpina B3 Touring este chiar eficient, în raport cu performanțele pe care le oferă. Tunerii declară un consum mediu în regim mixt de 11,1 litri la 100 km de parcurs, cu emisii de 252 g de CO2 per km. Date calculate conform standardului WLTP.
Vânzările Alpina B3 Touring vor demara în primăvara anului viitor. Tot atunci tunerii vor oferi detalii complete despre caracteristicile dinamice și vor afișa prețul. Livrările vor începe în cea de-a doua jumătate a anului viitor.
0
1,542
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!