După BMW și Infiniti, Karim Habib a preluat postul de designer-șef la KIA

Karim Habib a părăsit compania Infiniti pentru postul de designer-șef la KIA. După o carieră de succes la BMW și o experiență de doar doi ani la Infiniti, Habib va determina limbajul stilistic al viitoarei game de modele sud-coreene.
La doar două săptămâni după ce a anunțat că părăsește compania Infiniti, unde a avut o carieră de puțin peste doi ani în postura de designer-șef, Karim Habib a fost numit prim-vicepreședintele și conducătorul departamentului de design KIA. În noua postură designerul canadian va coopera cu Luc Donckerwolke, șefului de design din cadrul concernului Hyundai Motor Group, și va conduce echipele de designeri din cadrul KIA, va determina limbajul stilistic exterior, ambianța interioară, nuanțele de caroserie și tapiserie, dar și direcția dezvoltării în materie de design a viitoarelor modele KIA.
Amintim că Karim Habib și-a început cariera în industria auto de mai bine de 20 ani în urmă. În 1998 tânărul designer a venit la BMW, unde a participat la dezvoltarea modelelor BMW Seria 5 E60, BMW Seria 7 F01, dar și crossover-elor X3 și X6. În 2009 Habib a părăsit BMW în favoarea concernului Daimler, însă această aventură nu a durat mult și la scurt timp designerul a revenit la BMW. Pe parcursul ultimilor doi ani Karim Habib a fost la șefia departamentului de design Infiniti, unde a avut misiunea de a crea designul viitoarelor electromobile ale mărcii premium nipone, în contextul planurilor de electrificare anunțate de niponi.
0
1,665
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!