Electromobilele cu hidrogen Toyota Mirai au parcurs peste 2.2 milioane de kilometri într-un serviciu de car-sharing

24 Septembrie 2019, 17:27
Denis Godorozea
Toyota şi serviciul de car-sharing CleverShuttle anunţă că circa 500 mii de clienţi au utilizat electromobilele cu hidrogen de serie Toyota Mirai, reuşind să parcurgă cumulativ peste 2.2 milioane de kilometri. Flota actuală CleverShuttle enumeră 45 unităţi Toyota Mirai, oferite în chirie în oraşele germane Hamburg, Munchen şi Stuttgart.
Cooperarea dintre Toyota şi compania germană CleverShuttle a început în 2017, când niponii au livrat serviciului de car-sharing primele 20 unităţi Mirai. Ulterior flota de automobile nipone alimentate cu hidrogen a fost mărită până la 45 unităţi, care circulă astăzi prin oraşele mari germane. Timp de 2 ani pentru electromobilele nipone au optat peste 500 mii clienţi ai companiei CleverShuttle, care au reuşit să parcurgă peste 2.2 milioane de kilometri în acest timp.
Toyota Mirai este propulsată de un motor electric de 154 CP, iar marele avantaj al acestui model, comparativ cu electromobilele este timpul de alimentare similar celui necesar pentru alimentarea unui automobil echipat cu motor termic — de 2-3 minute. Hidrogenul din rezervorul Toyota Mirai este convertit în energie electrică prin pile de combustibil, iar cu un consum raportat de 0.76 kg de hidrogen per 100 km parcurşi, Mirai poate oferi o autonomie de până la 500 km.
0
2,532
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!