Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Hyundai prezintă în premieră la Frankfurt hot-hatch-ul i30 N Project C! Cât de performant este?

11 Septembrie 2019 - 12:32
Redacţia PiataAuto.md
În aceste zile la Salonul Auto de la Frankfurt debutează versiunea de performanță a hot-hatch-ului Hyundai i30 N Project C. Constructorul a anunțat o serie limitată la 600 unități pentru versiunea respectivă și promite performanțe îmbunătățite, comparativ cu versiunea de performanță de serie. Să vedem, deci, cu ce modificări vine Project C.
Deși Project C este poziționat ca un model special, mai performant decât versiunile standard i30 N, noua ipostază a hot-hatch-ului utilizează aceeași unitate de propulsie de 2.0 litri turbo, cu 275 CP și 353 Nm la activ, fără careva modificări. Precum și anterior, benzinarul are inclusă funcția Overboost, care oferă un surplus de cuplu maxim, extins până la 378 Nm, disponibil pe o perioadă scurtă de timp.

Marea diferență vine la nivel de caroserie, or pentru a reduce din greutatea proprie a hot-hatch-ului cei de la Hyundai au dispus înlocuirea panourilor standard de caroserie cu unele noi, din fibră de carbon, plastic ranforsat și aluminiu. Drept rezultat, greutatea proprie a fost micșorată cu 50 kg.
Modificările aplicate au adus un centru de greutate coborât cu 8.8 mm, iar datorită suspensiei ușor revizuite i30 N Project C mai are și o gardă la sol mai mică cu 6 mm. Nu a fost neglijată nici aerodinamica, inginerii aplicând modificări minore kit-ului aerodinamic exterior pentru a obține un coeficient mai bun. Constructorul nu a relatat, însă, despre rezulatele obținute.

În urma modificărilor aplicate, având o cutie manuală cu 6 rapoarte, Hyundai i30 N Project C este mai agil în repriza 0-100 km/h cu 0.2 secunde, comparativ cu versiunile de performanță de serie, accelerând până la această viteză în 6 secunde. Viteza maximă este standard limitată la 250 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (31 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter