(VIDEO, FOTO) Lexus a lansat oficial primul său iaht, LY 650

19 Septembrie 2019, 15:41
Ilie Toma
Lexus jonglează cu ideea de a crea un iaht încă de prin 2015, privind cu jind spre rivalii de la Mercedes-Benz, care au creaţii maritime de mai mult timp.
În 2017, cei de la Lexus au prezentat un concept de iaht într-un singur exemplar, numit Lexus Super Yacht, creat din fibră de carbon ranforsată şi echipat cu două motoare V8 preluate de pe modelele sport Lexus, precum RC F, GS F sau LC 500. Împreună, acele propulsoare generau 897 CP, iar iathul putea atinge o viteză de până la 43 noduri maritme. Toate bune, doar că atunci Lexus declara că nu itnenţionează să pună în producţie vreun iaht.

După numai un an şi jumătate, însă, în toamna anului trecut, Lexus anunţa că peste un an, adică în 2019, va produce, totuşi, un iath, botezat LY 650. Mai exact, va licenţia compania specializată Marquis-Larson Boat să producă ceea ce Lexus a conceput, având emblema Lexus. Între timp, în locul celor două motoare V8 de 5.0 litri, şi-a făcut loc un motor diesel de 12.8 litri, cu 6 cilindri în linie, de origine... Volvo. Motorul promitea 1,000 CP sau 1,350 CP, în funcţie de generozitatea bugetului.
Ei bine, iată-ne peste un an şi Lexus îşi ţine promisiunea de a lansa în producţie primul său iaht. LY 650 şi-a onorat o mare parte din ideile conceptuale şi cele anunţate un an în urmă, inclusiv ideea iniţială a conceptului, de a avea o mare parte din structură realizată din fibră de carbon sau plastic ranforsat cu fibră de carbon, aşa-numitul CFRP, or, Lexus a fost unul din primii producători care a folosit acest material încă la supercar-ul LF-A.

Între timp, gama de puteri disponibile a dieselului Volvo Penta a crescut la trei — 1,050, 1,200 sau 1,350 CP. Doar că vorbim de două motoare instalate pe iaht — deci puteţi avea fie 2,100 CP în total, fie 2,400, fie 2,700 CP! Motoarele vor fi alimentate din rezervoare, ce însumează un volum de 4,012 litri.
Habitaclul poate fi echipat cu un sistem audio High End de origine Mark Levinson. Sistemul de climatizare al iahtului poate fi controlat prin smartphone, iar sistemul de multimedia, conectivitate şi poziţionare aduc tehnologii inedite pentru lumea ambarcaţiunilor. De fapt, galeria foto a acestei ştiri ilustrează perfect luxul de la interior.
Iahtul măsoare 19.94 metri lungime şi 5.76 metri lăţime. Lexus nu menţionează, însă, cât va costa primul sa ambarcaţiune marimită. Dar e un iaht până la urmă, un iaht de lux, aşa că e firesc să ne aşteptăm la un preţ pe măsură.
0
1,999
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!