Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Maserati Ghibli marchează 100 mii unităţi produse timp de 6 ani şi devine cel mai vândut model din istoria companiei

25 Septembrie 2019 - 09:53
Denis Godorozea
Maserati are un motiv de notabil sărbătoare — sedanul Ghibli atinge borna de 100 mii unităţi produse timp de cei 6 ani de la lansare devenind, astfel, cel mai vândut model din gamă în întreaga istorie a companiei. Exemplarul jubiliar a părăsit linia de producţie de la uzina AGAP (Avv. Giovanni Agnelli Plant) din oraşul italian Grugliasco.

Lansat pentru prima dată în 2013 în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, Maserati Ghibli a avut misiunea de a îmbunătăţi poziţiile companiei pe piaţă, fiind un model mai mic decât nava amiral Quattroporte.
Ei bine, noul model a făcut faţă provocării şi timp de 6 ani de existenţă pe piaţă a surclasat predecesorii şi celelalte modele din gama actuală, or întreaga gamă de modele Biturbo timp de 17 ani a enumerat doar 38 mii unităţi produse, iar Quattroporte de generaţie anterioară a fost produs în doar 25 mii unităţi timp de 9 ani.

Modelul jubiliar este un Ghibli în versiunea S Q4 şi nivelul de dotare GranSport, cu benzinar V6 biturbo de 3.0 litri sub capotă, cu 430 CP la activ şi tracţiune integrală. În această ipostază sedanul poate accelera până la 100 km/h în 4.7 secunde şi atinge viteza maximă de 286 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter