Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mazda va prezenta primul său automobil electric în luna octombrie a acestui an. Primele informaţii

18 Septembrie 2019 - 09:59
Ilie Toma
Mazda a fost multă vreme sceptică faţă de mobilitatea electrică şi chiar cea hibridă, dar într-un final niponii au admis că trebuie să urmeze şi ei calea dezvoltării şi mai mult timp în urmă au pornit munca la un prim sistem de propulsie electric, pentru un viitor model electric de serie.
Acum, se pare că producătorul nipon este foarte aproape de a lansa primul său electromobil. Dezvăluirea primului model electric Mazda va avea loc în luna octombrie a acestui an la salonul auto de la Tokyo şi, odată cu aceste informaţii, s-au scurs şi primele detalii despre acest model.

La etapa de testare, sistemul de propulsie electrică a fost camuflat în caroseria noului SUV Mazda CX-30, testat de noi de curând în Spania. Asta ne-ar putea aduce gânduri optimiste că primul electromobil Mazda ar fi un SUV, însă producătorul nipon evită să facă această precizare, menţionând doar că acest electomobil va avea propria sa platformă, fiind un model distinct, un o motorizare electrică a unui model existent.
Chiar şi aşa, prototipele electrice au deja şi nişte date tehnice: o baterie de 35.5 kWh şi un electromotor de 143 CP şi 265 Nm. Mazda nu menţionează nimic deocamdată despre autonomie, dar ar fi logic să aşteptăm cel puţin 200-250 km în viaţa reală. Unele informaţii spun că noul model va avea două versiuni — una pur electrică şi alta cu range extender.
Mazda a dezvoltat acest electromobil cu propriile forţe, el nefiind parte a acordului de colaborare pe subiectul hibridelor, pe care Mazda îl are cu Toyota.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter