Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Mercedes-Benz prefațează viitoarea navă amiral electrică cu conceptul fascinant Vision EQS

10 Septembrie 2019 - 13:17
Redacţia PiataAuto.md
Așa va arăta viitorul sedan de top cu propulsie electrică din gama Mercedes-Benz EQ – viitorul electromobil de serie este prefațat de conceptul Vision EQS în cadrul premierei mondiale la Salonul Auto de la Frankfurt din aceste zile. Pe lângă substratul tehnic inovator, conceptul surprinde cu silueta sa de coupe cu patru uși.
Precum și celelalte concepte electrice din seria EQ, noul Vision EQS are o siluetă dinamică ondulată, cu forme futuriste, blocuri optice înguste și calandru iluminat de 188 LED-uri individuale albastre. Calandrul, însă, poate avea o altă nuanță, la alegerea șoferului. Caracteristică noului concept este caroseria de coupe cu aptru uși și oglinzile retrovizoare exterioare înlocuite, aparent cu camere video. La posterior se regăsesc două blocuri optice cu câte 229 LED-uri individuale, iar aspectul exterior este finisat de jantele originale de 24 țoli.
Designerii au relatat că la proiectarea habitaclului s-au inspirat din iahturile de lux, iar aici conceptul Vision EQS este capabil să ofere un spațiu generos, tapiserie și inserții de cea mai înaltă calitate. Habitaclul este digitalizat la maxim, iar butoanele clasice lipsesc în totalitate, accesul la diversele sisteme având loc prin intermediul comenzilor tactile și vocale.
Consola centrală "plutitoare", amplasată vertical, va fi caracteristică viitoarelor modele Mercedes-Benz, precum noile S-Class și C-Class, care urmează să debuteze pe parcursul următorilor ani. Aici se regăsește o versiune mai avansată a sistemului multimedia MBUX, care ulterior va fi disponibilă și spre actualizare pe modelele curente.
Mercedes-Benz Vision EQS este propulsat de două motoare electrice, situate pe cele două punți, ce dezvoltă în tandem peste 350 kW, sau peste 476 CP. În această ipostază conceptul imens poate accelera până la 100 km/h în mai puțin de 4.5 secunde.
Motoarele electrice sunt alimentate de la o baterie de 100 kWh, suficient de generoasă pentru o autonomie de 700 km, calculată conform standardului WLTP, deci una aproapiată de realitate! Sedanul de lux electric va fi și maxim de confortabil în călătorii lungi, or de la o sursă de alimentare rapidă rezervele bateriei pot fi suplinite de la 0 la 80% în doar 20 minute!
Cu siguranță unele elemente debutate pe noul Mercedes-Benz EQS se vor regăsi pe viitoarea navă amiral S-Class și vor migra pe viitorul model de top din seria EQ cu aceeași denumire fără prea mari schimbări. Ce ziceți de noul limbaj stilistic pregătit de germani pentru modelele de top?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (54 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter