Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul MINI Cooper SE electric a făcut prima sa călătorie pe Transfăgărăşan

20 Septembrie 2019 - 09:33
Redacţia PiataAuto.md
Renumele Transfăgărăşanului drept „cel mai bun drum din lume” e atât de sonor de la celebrul episod Top Gear încoace, încât pasul montan românesc continuă să devină scena unor aventuri tot mai curioase.
Noul MINI Cooper SE — versiunea propulsată 100% electric a legendarului MINI — lansată abia de curând la salonul auto de la Frankfurt, a ales Transfăgărăşanul drept loc al primei sale aventuri publice. La prima vedere, un drum atât de solicitant, cu peste 1,400 metri diferenţă de altitudine, cu urcuşuri de până la 8.6 grade şi sute de curbe strânse, nu e tocmai mediul ideal pentru o micuţă electrică, dar cei de la MINI gândesc întotdeauna altfel şi au vrut să demonstreze că, de fapt, asemenea pasuri montane fac un tandem perfect cu electromobilul lor.
Pe de o parte, maşina are o baterie în formă de „T”, poziţionată jos, care-i îmbunătăţeşte centrul de greutate, atingând o distribuţie aproape ideală de 54:46. Pe de altă parte, dispune de un electromotor livrează un cuplu generos de 270 Nm roţilor faţă, de la prima turaţie, iar astfel ieşirile din viraj sunt şi mai savuroase. Iar autonomia de viaţă reală a noului MINI ajunge la 250 km.
Şi ce credeţi, s-a descurcat electrica MINI cu cei 90 km solicitanţi ai Transfăgărăşanului? Fireşte! Că doar MINI are şi ADN de raliu în el! Iar cei de la MINI menţionează că micuţa lor s-a descurcat şi pe porţiunile de drum rău, tipic pentru Europa de Est, care dau adesea bătăi de cap maşinilor proiectate în Europa Occidentală.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter