Poliția americană renunță la Dodge Charger în favoarea Tesla Model 3 grație costurilor de exploatare reduse

Departamentul de poliție din orașul Bargersville, statul Indiana, SUA, lansează în serviciu în premieră un Tesla Model 3. Conducerea Departamentului a optat pentru electromobilul în schimbul achiziției unui Dodge Charger, adesea utilizat de poliția americană în calitate de automobil de patrulare.

Deși prețul unui Tesla Model 3 în varianta Standard Range Plus este cu circa 8,300 dolari mai mare decât valorează un Dodge Charger, autoritățile au calculat că aceste costuri suplimentare vor fi redobândite ulterior grație cheltuielilor mai mici pentru deservire și alimentare. Astfel, dacă în cazul unui Dodge Charger poliția orașului Bargersville cheltuie anual circa 7,200 dolari pentru benzină, atunci pentru încărcarea bateriilor unui Model 3 poliția va cheltui circa 1,674 dolari anual.
De altfel, nici timpul de încărcare și autonomia limitată la 386 km în cazul versiunii Standard Range Plus nu reduce din atractivitatea electromobilului, iar asta pentru că zilnic patrulele din orașul respectiv parcurg câte 200 km. Totodată, Tesla Model 3 oferă cam aceleași caracteristici dinamice, precum și un Dodge Charger.

Astfel, Departamentul de poliție din Bargersville a devenit prima instituție de acest gen care a achiziționat un electromobil Model 3. Anterior Departamentele de poliție din alte state au mai achiziționat electromobile Tesla, însă au optat pentru sedanul mai mare Model S.
0
467
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!