Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Audi lansează actualizări consistente pentru întreaga gamă de modele A5 și S5

9 Septembrie 2019 - 07:32
Redacţia PiataAuto.md
Audi a pregătit actualizări consistente de mijloc de carieră pentru întreaga gamă de modele A5 și S5 în caroseriile coupe, decapotabilă și coupe cu 4 uși, denumit Sportback. Întreaga serie a beneficiat elemente exterioare redesenate și modificări la nivel de substrat tehnic.
La nivel de design exterior seria A5/S5 a primit bare de protecție ușor modificate, un calandru de dimensiuni mai mari și semnături noi pentru blocurile optice față și spate. Indiferent de versiune, Audi A5/S5 vor avea incluse farurile full LED din dotările incipiente, iar opțional vor fi oferite farurile Matrix LED. Coupe-urile și decapotabilele Audi A5 pot fi ornamentate cu pachetele speciale advanced și S line.
Ambianța interioară a beneficiat de câteva actualizări. Astfel, toate versiunile A5/S5 au incluse standard cadranele de bord digitale de 12.3 inch. Consola centrală are un ecran de 10.1 inch cu un sistemul multimedia de MMI de ultimă generație inclus, cu comenzi tactile și vocale. Comenzile cu rotile și butoane de pe tunelul central au cedat locul unui spațiu de depozitare pentru obiecte de mici dimensiuni.
Noul sistem multimedia poate fi actualizat prin intermediul conexiunilor web, iar proprietarii vor putea descărca aplicații dedicate. Totodată, sistemul de navigație poate face schimb de date cu infrastructura orașelor mari și să ofere recomandări în timp real șoferului în dependență de situația din trafic. Inițial, însă, această funcție va fi disponibilă doar în orașul Ingolstadt.
Gama de motorizări Audi A5 a fost revizuită anul trecut în urma introducerii în Europa a standardului Euro 6d-TEMP. Actualizarea din acest an a sacrificat, însă, motorizările incipiente cu 150 CP la activ. Astfel, pentru seria de modele A5 va fi disponibil un singur motor pe benzină – unitatea turboaspirată cu injecție directă 2.0 TFSI cu două versiuni de putere, de 190 CP (40 TFSI) și 245 CP (45 TFSI).
Versiunile diesel sunt prezentate de variantele 35 TDI și 40 TDI, cu 163 CP și, respectiv, 190 CP, ambele utilizând același propulsor TDI de 2.0 litri. Toate motoarele sunt echipate cu un generator-starter de 12V în cadrul sistemului de propulsie mild-hybrid.
Versiunile de performanță Audi S5 utilizează turbodieselul V6 de 3.0 litri, cu 347 CP la activ, ce utilizează un starter-generator de 48V și un compresor electric. Această motorizare este disponibilă doar coupe-urilor cu 2 și 4 uși. În afara Europei seria S5 utilizează benzinarul turboaspirat V6 de 3.0 litri, ce dezvoltă 354 CP, care se poate regăsi și sub capota decapotabilei S5.
Odată cu motorizarea incipientă Audi A5 a fost lipsită de cutia manuală cu 6 rapoarte – motorizările cu 4 cilindri sunt cuplate la cutiile robotizate S tronic cu 7 rapoarte, pe când versiunile de performanță cu propulsoare V6 sunt livrate cu cutiile automate cu 8 rapoarte. Clienții ce vor opta pentru versiunile 35 TDI și 45 TFSI vor putea bifa sistemul opțional de tracțiune integrală quattro ultra, inclus standard pentru motorizările de performanță și turbodiesel-ul de top 45 TDI.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (100 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter