Premieră: Ferrari F8 Spider, decapotabila de performanță pe baza supercar-ului F8 Tributo

Ferrari prezintă în premieră mondială noua decapotabilă F8 Spider, succesorul ideic al modelului 488 Spider, dezvoltat pe baza supercar-ului F8 Tributo. De ce este capabil noul model cu plafon rigid rectractabil?
Decapotabilele cu propulsoare amplasate central sunt prezente în gama de modele Ferrari de peste 40 ani. Noul F8 Spider este un succesor ideic al modelului 488 Spider, de la care a moștenit plafonul retractabil rigid RHT (Retractable Hard Top) cu mecanism ce acționează timp de 14 secunde la viteze de până la 45 km/h. Totodată, comparativ cu predecesorul, noul Spider indică un coeficient aerodinamic îmbunătățit cu până la 10%.
Din punct de vedere tehnic noul Spider este identic cu F8 Tributo – supercar-urile utilizează benzinarul biturbo V8 de 3.9 litri, ce livrează 720 CP și 770 Nm. Unitatea de propulsie se cuplează la cutia robotizată adaptivă cu 7 rapoarte. Standard sunt incluse sistemele de asistență SSC (Side Slip Control) și FDE Plus (Ferrari Dynamic Enhancer), pentru carosabil umed și o abordare mai precisă a virajelor.
Pentru siguranța celor de la bord constructorul italian a fortificat podeaua supercar-ului și mecanismul de rabatare a acoperișului, ceea ce a adus un surplus de 70 kg, comparativ cu coupe-ul (1,400 kg și, respectiv, 1,330 kg). Totodată noul F8 Spider este cu 20 kg mai ușor decât predecesorul 488 Spider. Greutatea mai mare nu a avut un impact negativ asupra caracteristicilor dinamice în repriza 0-100 km/h, or decapotabila indică același timp de 2.9 secunde.
În schimb, accelerația până la 200 km/h va fi mai lentă cu 0.4 secunde (8.2 secunde), comparativ cu coupe-ul. Viteza maximă este limitată la 340 km/h.

Ferrari a dat startul comenzilor preliminare pentru F8 Spider, însă livrările vor demara în prima jumătate a anului viitor.
0
1,704
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!