Premieră: KIA lansează versiunile plug-in hybrid pentru crossover-ul XCeed și break-ul Ceed Sportswagon

KIA prezintă în premieră versiunile electrificate plug-in hybrid pentru crossover-ul XCeed și break-ul Ceed Sportswagon. Modelele compacte au preluat sistemul de propulsie de la crossover-ul Niro PHEV și se vor lansa pe piața europeană în prima jumătate a anului viitor.
La nivel de design exterior versiunile electrificate vor putea fi identificate datorită prizei de încărcare a bateriilor, situate pe aripa față din stânga, în timp ce elementele decorative exterioare sunt identice cu cele de pe versiunile dotate doar cu motoare termice.
După cum se anticipa anterior, KIA XCeed PHEV și Ceed Sportswagon PHEV au preluat sistemul de propulsie de la crossover-ul compact Niro PHEV. Astfel, sistemul are la bază benzinarul T-GDI de 1.4 litri, cu 4 cilindri și un motor electric. În tandem sistemul de propulsie dezvoltă 141 CP și un cuplu maxim de 265 Nm, motorul pe benzină fiind cuplat la cutia automată 6DCT cu 6 rapoarte.
Motorul electric este alimentat de la o baterie de 8.9 kWh, capabilă să asigure o autonomie de până la 60 km în regim 100% electric. Cu noul sistem de propulsie break-ul Ceed Sportswagon va putea accelera până la 100 km/h în 10.8 secunde, în timp ce crossover-ul XCeed realizează același exercițiu în circa 11 secunde.
Cel mai probabil premiera publică a noilor versiuni electrificate va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt în câteva zile. Ulterior producția acestora va demara la uzina sud-coreenilor din Zilina, Slovacia, urmând ca vânzările să înceapă în prima jumătate a anului viitor.
0
428
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!