Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: electromobilul retro urban Honda e debutează în versiunea de serie

10 Septembrie 2019 - 11:26
Redacţia PiataAuto.md
După o serie de concepte, modele de pre-serie și imagini de teasing, niponii prezintă în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt electromobilul cu design retro Honda e. Compacta urbană promite un caracter de condus dinamic cu sistem de tracțiune pe puntea spate și o autonomie de până la 220 km.
Honda e va fi oferită cu un motor electric amplasat pe puntea spate, disponibil în două variante de putere. Versiunea incipientă va avea la activ 136 CP, în timp ce varianta de top va oferi 154 CP și un cuplu maxim de 315 Nm. În ipostaza de top niponii asigură că compacta electrică urbană va putea accelera până la 100 km/h în circa 8 secunde.
Cel puțin inițial Honda e va fi oferită cu o singură baterie, cu o capacitate de 35.5 kWh, suficientă pentru o autonomie de până la 220 km, calculată conform standardului realist WLTP. Bateria are nevoie de doar 30 minute pentru a-și suplini rezervele de energie până la 80%, fiind alimentată de la o sursă de încărcare rapidă.
Interiorul inovator cu 5 ecrane și tehnologiile de care se vor bucura viitorii proprietari au fost dezvăluite de niponi mai devreme. Reamintim că Honda e nu va dispune de oglinzi retrovizoare exterioare tradiționale, locul acestora fiind preluat de camere de supraveghere cu afișaje pe două ecrane de înaltă rezoluție la bord. Printre sistemele de siguranță la bordul Honda e vor fi inclus pachetul Honda Personal Assistant, cu comenzi vocale activate prin cuvintele "OK Honda". Asistentul are la bază inteligența artificială asemenea celor utilizate de smartphone-urile contemporane și poate purta o convorbire cu cei de la bord.
În cadrul premierei niponii au anunțat și prețul de start pentru electromobilul compact. Astfel, în varianta incipientă Honda e va avea un preț de cel puțin 33,470 euro în Europa, în timp ce varianta de top cu 154 CP la activ va avea un preț de cel puțin 36,470 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (18 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter