Premierele Skoda la Salonul Auto de la Frankfurt. Ce au prezentat cehii?

Skoda are unul dintre cele mai diversificate standuri la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an. La expoziția din Germania cehii prezintă publicului electromobile și hibride de serie, modele de performanță dar și versiuni speciale, astfel încât în cadrul evenimentului sunt vizate aproape toate modelele din gamă.
Skoda Superb iV – facelift și prima versiune plug-in hybrid

Premiera navei amiral Skoda Superb facelift a avut loc la sfârșitul lunii mai din acest an. Cel mai mare model din gamă a beneficiat de un design ușor împorpătat și a primit două versiuni absolut noi – break-ul cu capacități sporite în offroad Superb Scout și prima în istorie versiune plug-in hybrid Superb iV care a și fost, bineînțeles, în centru atenției.

Skoda Superb iV are un sistem de propulsie compus din benzinarul 1.4 TSI și un motor electric, ce livrează în tandem 218 CP și 400 Nm. Pe lângă eficiența excepțională, versiunea plug-in hybrid mai poate rula în regim 100% electric până la 55 km, iar cel din spatele volanului va fi plăcut surprins de caracteristicile dinamice pe care le poate oferi cea mai eficientă versiune Superb.

Premiera mondială Skoda Superb facelift;
Prețurile pentru Skoda Superb facelift în Moldova.
Skoda Citigo-e iV

O altă mare noutate la standul cehilor a fost compacta urbană cu propulsie 100% electrică Skoda Citigo-e iV. Micuțul hatchback este propulsat de un motor electric de 61 kW (83 CP) și 210 Nm ce pune în mișcare roțile punții față. Motorul este alimentat de la o baterie de 36.8 kWh, capabilă să asigure o autonomie de până la 265 km, calculată conform standardului realist WLTP și mai mult decât suficientă pentru un regim de exploatare urban. Grație propulsiei 100% electrice, cuplul maxim este disponibil din primele clipe de accelerație, iar Citigo-e iV poate accelera până la 100 km/h în 12.5 secunde.

Premiera Skoda Citigo-e iV.
Noile Skoda Scala și Skoda Kamiq primesc versiunea Monte Carlo

Inspirată din cursele de raliu, versiunea Monte Carlo este prezentă de mulți ani în gama Skoda pentru aproape toată gama de modele. Mai nou, cu o astfel de versiune s-au ales și noile Scala și Kamiq. Hatch-ul și crossover-ul au beneficiat de elemente exterioare mai speciale, inspirate din sport, cu nuanța roșie specială a caroseriei și elementele decorative de culoare neagră-lucioasă, precum capacele oglinzilor retrovizoare exterioare și inserțiile din barele de protecție și pragurile laterale.
La interior proprietarii se vor bucura de un volan sport bombat în partea de jos, tapisat cu piele perforată și cusături contrastante de culoare roșie, scaune cu suport lateral mai profilat și elemente de decor inspirat din sporturile cu motor.
0
2,182
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!