Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Recomandarea Car Music de week-end, №30

28 Septembrie 2019 - 18:17
Ilie Toma
Salutare, dragi iubitori de muzică bună în condus! Salutare la o ediţie aniversară, a 30-a la număr a acestor recomandări! Cine să fi crezut că vom ajunge să facem tocmai 30 de ediţii a acestor recomandări, născute din pura dorinţă de a împărtăşi cu voi descoperirile noastre acustice de la bordul a tot soiul de maşini? Însă, faptul că le aşteptaţi şi apreciaţi, dar şi mesajele pe care le primim de la voi, ne motivează să le continuăm şi mai departe.
Aşadar, astăzi venim cu un nou set de recomandări, poate mai gustoase şi mai păstrate special pentru această ediţie aniversară.

Recomandarea Electronic:
Martin Roth — Organic Cold Brewed Hipster Funk. 2019.
Apple Music | Deezer | Spotify
Pe Martin Roth noi l-am descoperit anume datorită acestui album, care te copleşeşte imediat, din primele 10 secunde ale primei piese. E un LP mai scurt, de fapt, dar asta nu-l face mai puţin savuros. Apoi am aflat că Martin Roth e un DJ german, născut prin regiunea Frankfurt-ului, care are cumva o abordare mai creativă a muzicii pe care o face, iar dacă mai exploraţi discografia lui anterioară, veţi descoperi multe piese deosebit de interesante, în care Martin explorează sunetele şi combinaţiile de herzi într-un mod foarte original. Piesa care l-a consacrat e An Analog Guy in a Digital World, şi anume asta i-a determinat personalitatea muzicală de mai departe, ba chiar şi în reţelele sociale îl găsiţi cu acest hashtag. Totuşi, noi am decis să vă recomandăm anume acest album, care e atât de dinamic şi instigator, încât şi-a meritat locul într-o ediţie aniversară a recomandărilor noastre.

Recomandarea Jazz:
Nils Landgren, Michael Wollny, Lard Danielsson, Wolfgang Haffner — 4 Wheel Drive. 2019.
Apple Music | Deezer | Spotify
Nu, aici noţiunea de 4 Wheel Drive n-are vreo conexiune directă cu tracţiunea integrală a unei maşini. Însă, la fel cum în cazul unei tracţiuni intregrale trag toate patru roţi, cei patru muzicieni, toţi lideri ai propriilor formaţii, cu cariere muzicale onorabile în spate, s-au adunat pentru a-şi pune creativitatea umăr la umăr, în egală măsură, ca să creeze acest album. Din cele 12 piese de pe 4 Wheel Drive, câte o piesă aparţine fiecăruia dintre ei, fiind compusă special pentru această lansare, iar celelalte 8 sunt cover-uri ale unor piese renumite în biblioteca muzicală a omenii, precum Another Day in Paradise sau Maybe I’m Amazed. Cert este că albumul sună excelent şi se potriveşte perfect unui episod mai lung de condus, când vreţi să vă relaxaţi gândurile sau când pur şi simplu vreţi să savuraţi condusul pe un timp mai tomnatic.

Recomandarea Rock:
The Hu — The Gereg. 2019.
Apple Music | Deezer | Spotify
Asta cred că e una din cele mai delicioase şi neobişnuite lansări rock pe care le-am descoperit în acest an. N-o să vă vină a crede, dar băieţii ăştia vin din Mongolia şi au reuşit deja să-i impresioneze pe toţi cei care i-au ascultat în cele vreo două single-uri lansate înaintea albumului. Au cu toţii un aspect (am inserat şi un videoclip de pe YouTube mai jos ca să vă convingeţi) ce-ţi aminteşte imediat de Cinggis Khaan, cum îi zic ei în mongoleză, şi cântă folosind o tehnică de reproducere a vocii din adâncul gâtlejului, vorbind în termeni mai populari. Dar iată că tehnica asta se potriveşte perfect cu un ritm de rock, apropiat de heavy metal, iar faptul că au şi o combinaţie interesată de instrumente în trupă dă o personalitate şi mai deosebită formaţiei şi acestui prim album album. Dacă nu vă cucereşte piesa de introducere, aşteptaţi-o pe a doua, Wolf Totem, şi de aici încolo veţi fi cu siguranţă cuceriţi! Rockeri, distribuiţi mai departe, e prea gustos să n-o faceţi!

Vedeţi şi:
» Toate recomandările muzicale precedente
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter