Şapte noi modele testate de EuroNCAP. Printre ele, Skoda Kamiq şi Mercedes-Benz EQC

EuroNCAP a dat publicităţii rezultatele unei noi serii de teste de siguranţă pentru 7 modele. Printre ele se numără proaspăt lansata Skoda Kamiq, dar şi primul SUV electric al celor de la Mercedes-Benz, modelul EQC.
Astfel, EQC a primit calificativul maxim de 5 stele, cu punctaje mari la fiecare capitol din cele ce formează nota finală – 96% la protecţia adulţilor, 90% la cea a copiilor, 75% la cea a pietonilor şi 75% la capitolul dedicat dotărilor de siguranţă.
Tot 5 stele a luat şi Skoda Kamiq, cel mai proaspăt SUV al mărcii cehe. Fiind înrudită tehnic cu Skoda Scala, care a primit mai devreme pe parcursul acestui an 5 stele, rezultatul maxim pentru Kamiq era oarecum aşteptat.
Calificativul maxim i-a fost acordat şi noului roadster BMW Z4. Fiind dotat cu capotă activă, roadsterul bavarez a obţinut un punctaj admirabil mai ales al protecţia pietonilor, cu mult peste media segmentului.
Mercedes-Benz CLA s-a învrednicit de 5 stele şi o menţiune pentru performanţa de a fi adunat peste 90% scos la 3 din 4 capitole.
Şi noua generaţie Audi A1 a trecut prin sita EuroNCAP, învrednicindu-se de asemenea de calificativul maxim. Aici un mare merit în punctaj i-a revenit şi sistemului de frânare automată predictivă Audi Pre Sense Front, instalat standard pe modelul compact german.
Tot 5 stele au primit de la EuroNCAP şi noul Ssang Yong Korando, dar şi actuala generaţia Ford Focus, testată repetat după câteva îmbunătăţiri constructive aduse ei.

Mai jos puteţi vedea filmuleţele testelor de siguranţă pentru fiecare model.
0
1,863
GALERIE VIDEO (7 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!