Succes istoric pentru Skoda Karoq: SUV-ul ceh atinge borna de 250 mii unităţi produse

23 Septembrie 2019, 14:32
Denis Godorozea
Skoda are un nou motiv de sărbătoare: la doar puţin peste doi ani de când a ajuns pe linia de asamblare, Skoda Karoq a fost produs într-un număr de 250 mii unităţi, devenind, astfel, unul dintre cele mai solicitate modele din istoria companiei.
Iniţial Karoq a ajuns pe linia de producţie de la uzina din Kvasiny, pentru ca peste jumătate de an să fie produs şi la uzina din Mlada Boleslav, pentru a face faţă cererii excelente pe piaţă. Tot aici Karoq a atins şi borna istorică de un sfert de milion de unităţi produse, la doar puţin peste doi ani de la lansarea pe piaţă.

Skoda Karoq a debutat în primăvara anului 2017 în cadrul unui eveniment special la Stockholm. Peste două luni de la debut cehii au dat startul producţiei la uzina din Kvasiny, iar din ianuarie 2018 modelul este produs şi la Mlada Boleslav, unde a şi fost lansat exemplarul jubiliar cu numărul 250,000. SUV-ul aniversar a fost are sub capotă benzinarul 1.0 TSI cu 115 CP la activ şi are caroseria vopsită în nuanţa Black Magic.
Skoda Karoq se bucură de un succes deosebit pe piaţă. Din momentul lansării acesta a devenit un adevărat bestseller, pe parcursul anului 2018 fiind comercializate peste 115 mii unităţi. În acest an modelul va doborî cu uşurinţă rezultatele anului precedent, or până în luna august Karoq a atins numărul de 98 mii unităţi comercializate.
0
1,231
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!