Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Suedezii prezintă în premieră propriul camion complet autonom Scania AXL, cu design inspirat din filmele Sci-Fi

24 Septembrie 2019 - 16:11
Denis Godorozea
Scania prezintă primul său camion complet autonom. Prezentat, iniţial, sub formă de concept, Scania AXL nu dispune de elemente de control sau o cabină pentru şofer, iar operarea camionului are loc doar prin intermediul sistemului de condus autonom, dezvoltat de companie.
Scania AXL are un aspect exterior spartanic, parcă inspirat din filmele Sci-Fi cu camioane brutale, utilizate pe alte planete de omenirea viitorului. Constructorul a relatat că exteriorul camionului prevede elemente protectoare care să permită utilizarea acestuia în condiţii de carieră, de exemplu, însă exploatarea urbană ar fi de asemenea posibilă. Totodată, Scania AXL este căptuşit de tehnologii de ultimă generaţie.
Cei de la Scania nu au oferit prea multe detalii tehnice despre camionul conceptual, limitându-se la informaţia că acesta este operat de un sistem intelectual integrat, care poate "lua decizii" complet automatizat, pe baza datelor preluate de camerele de supraveghere şi radarele exterioare. Comparativ cu alte camioane autonome, prezentate de rivali, Scania AXL nu utilizează un sistem de propulsie electric, ci un motor cu combustie internă alimentat cu biocombustibil. Constructorul însă nu a dezvăluit date tehnice despre unitatea de propulsie.
La moment Scania AXL are statut de concept. Suedezii menţionează faptul că conceptul reprezintă o treaptă importantă în dezvoltarea tehnologiilor autonome, care în viitor îşi vor face apariţia pe toate camioanele de serie, inclusiv cele cu sigla Scania.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (22 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter