Toyota confirmă apariţia celei de-a doua generaţie Mirai! Când va debuta noul model alimentat cu hidrogen?

30 Septembrie 2019, 15:46
Denis Godorozea
Toyota Mirai este primul electromobil de serie alimentat cu hidrogen din gama constructorului nipon, iar de curând cei de la Toyota au confirmat lansarea celei de-a doua generaţie Mirai. Noul model urmează să debuteze pe parcursul anului viitor, iar constructorul pregăteşte câteva actualizări importante.
Toyota Mirai în varianta de serie a fost lansată în premieră în 2014. Timp de 5 ani pe piaţă modelul nu a reuşit să înregistreze vânzări prea mari, în primul rând din cauza preţului destul de piperat chiar şi comparativ cu alte electromobile, cauzat de costurile de producţie încă mult prea mari. Totuşi, deşi va dispune de o a doua generaţie, cei de la Toyota nu se grăbesc să promită un preţ mai accesibil, anticipând că doar cu lansarea celei de-a treia generaţie tehnologiile electrice cu celule de combustibil vor avea un preţ de producţie similar cu hibridele actuale.
Cel mai mare avantaj pe care îl pot oferi electromobilele alimentate cu hidrogen este timpul redus pentru alimentare — în timp ce vehiculele electrice petrec nu mai puţin de 30 ore alimentându-se de la o priză de încărcare rapidă pentru o autonomie de câteva sute de kilometri, vehiculele alimentate cu hidrogen au nevoie de doar câteva minute pentru a se alimenta, exact precum şi în cazul maşinilor echipate cu motoare tradiţionale cu combustie internă. Un dezavantaj, însă, care pe lângă preţ pot determina conducătorii auto să renunţe la ideea achiziţionării unui astfel de automobil este infrastructura încă prea primitivă a staţiilor de alimentare cu hidrogen.
Toyota Mirai indică un consum mediu de 0.76 kilorgrame de hidrogen la 100 km de parcurs. Cu rezervorul plin Mirai poate oferi o autonomie de până la 500 km, având un motor electric cu 154 CP la activ.
0
1,681
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!