Un șofer a cheltuit 30 mii lire sterline pentru a contesta o amendă de 100 lire

Un șofer a cheltuit circa 30 mii lire sterline pentru a contesta o amendă în mărime de 100 lire. Este cazul unui bărbat din Marea Britanie, care a fost sancționat pentru depășirea limitei de viteză, încălcare pe care acesta susține că nu a comis-o. După mai mulți ani de ședințe de judecată, instanța nu a pronunțat încă decizia finală.

Richard Keedwell, un bărbat din Marea Britanie în vârstă de 71 ani, în 2016 s-a ales cu o amendă de 100 lire pentru depășirea limitei de viteză cu 5 mph într-o regiune pe traseul spre Worcester, cu limita legală de 30 mph.
Bărbatul, însă, nu a fost deacord cu sancțiunea aplicată și susține că nu a încălcat limita de viteză, iar greșeala ar fi fost comisă din cauza radarelor defecte de pe traseul respectiv. Imediat bărbatul a depus o cerere de contestare, însă nici după 3 ani de ședințe de judecată instanța nu a pronunțat decizia finală.

Timp de trei ani pentru a contesta amenda de 100 lire, bărbatul a irosit o sumă de câteva zeci de ori mai mare, de circa 30 mii lire, dintre care 21 mii lire pentru avocați și taxe de stat, și încă câteva mii pentru colectarea probelor. Totodată, cercetarea cazului durează atât de mult timp deoarece Richard Keedwell se prezintă la fiecare nouă ședință cu probe noi, care să-i demonstreze nevinovăția. Până la pronunțarea deciziei, însă, amenda rămâne în vigoare, iar domnul Keedwell mai are de achitat la stat încă 100 lire.
0
2,413
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!