(VIDEO) Bătălia titanilor: Alfa Romeo Stelvio QV, Jaguar F-PACE SVR şi Mercedes-AMG G 63 în drag racing

24 Septembrie 2019, 09:19
Denis Godorozea
Britanicii de la Carwow au realizat un test de performanţă cu SUV-urile Alfa Romeo Stelvio QV, Jaguar F-PACE SVR şi Mercedes-AMG G 63. Titanii şi-au încercat forţele într-o cursă de drag racing şi eficienţa sistemelor de frânare.

Deşi Mercedes-AMG G 63 nu se prea încadrează în clasa rivalilor din Italia şi Marea Britanie, prin faptul că este un offroader veritabil cu cadru dur, cu siluetă spartanică şi caroserie pătrăţoasă, germanul nu a cedat în faţa oponenţilor. Este şi cazul lui Alfa Romeo Stelvio QV, care are un propulsor cu o capacitate cilindrică simţitor mai mică decât oferă rivalii.
Să vedem, deci, cu ce caracteristici se laudă fiecare dintre oponenţi:

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Verde are sub capotă unitatea V6 Biturbo de 2.9 litri, cu 510 CP şi 600 Nm la activ. Capacitatea cilindrică şi performanţele mai mici decât cele oferite de rivali se compensează prin greutatea proprie mai mică, de 1,660 kg.

Jaguar F-PACE SVR are sub capotă cel mai mare motor, un benzinar V8 de 5.0 litri, capabil să dezvolte 550 CP şi 680 Nm. Totodată britanicul este cu 115 kg mai greu decât oponentul italian, cu o masă proprie de 1,775 kg.

Cel mai masiv, dar şi cel mai puternic din acest trio este legendarul Gelandewagen — Mercedes-AMG G 63 are sub capotă benzinarul biturbo V8 de 4.0 litri, ce are la activ 585 CP şi un cuplu maxim enorm de 850 Nm. Capacităţile sale sunt, însă, nivelate cu cele oferite de rivali din cadrul testului de greutatea offroader-ului de 2,485 kg.

Urmăriţi clipul video de mai jos pentru a vedea rezultatele bătăliei titanilor.
0
1,015
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!