(VIDEO) Bugatti Chiron devine cel mai rapid supercar de serie reușind să atingă viteza de 490 km/h!

Supercar-ul Bugatti Chiron a stabilit un record mondial de viteză devenind cel mai rapid supercar de serie de pe planetă – un prototip a reușit să atingă viteza de 490 km/h, sau circa 304 mph! Astfel, supercar-ul constructorului francez devine primul model de serie din lume care a reușit să treacă de bariera de 490 km/h.
Pentru a se impune cu un nou record mondial Bugatti a apelat la ajutorul celor de la Dallara și Michelin, iar pe traseul din Ehra-Lessien nu a ieșit chiar un supercar de serie, ci un prototip ușor modificat. Supercar-ul s-a ales cu câteva elemente aerodinamice modificate, cu care prototipul a devenit mai lung cu 25 cm decât modelul de serie, o suspensie specială adaptivă cu laser dar și un sistem de evacuare inspirat de la noul Bugatti Centodieci.
Totodată, pentru stabilirea recordului s-a dorit o reducere a greutății supercarului, pentru care scaunul șoferului a fost înlocuit cu unul utilizat de bolizii de sport, în timp ce scaunul pasagerului a fost eliminat complet, locul acestuia fiind, însă, preluat de computere pentru monitorizarea tuturor sistemelor. Benzinarul W16 de 8.0 litri a fost supus unor modificări similare de care a beneficiat și proaspătul Centodieci, în urma cărora puterea maximă a fost majorată până la 1,600 CP.
Grație modificărilor aplicate Bugatti Chiron a devenit primul model de serie care a atins viteza de 490 km/h, record confirmat de cei de la TUV. În timpul cursei supercar-ul a fost condus de pilotul Andy Wallace.
0
2,735
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!