(VIDEO) Demonstrat practic: ce diferențe de temperaturi indică caroseriile negre și albe expuse la soare
2 Septembrie 2019, 09:02
Un grup de vloggeri din SUA au decis să pună la încercare mitul, potrivit căruia automobilele de culoare neagră sau închisă sunt mai mult supuse razelor solare și, respectiv, caroseria acestora se încălzește simțitor mai mult la soare comparativ cu caroseriile automobilelor de nuanțe albe sau deschise. Experimentul a fost realizat de autorii postului MikesCarInfo de pe YouTube, în cadrul căruia aceștia au expus la soare câteva unități Toyota Highlander de diferite culori.
Ulterior tinerii au verificat temperatura caroseriilor crossover-elor cu ajutorul unei camere speciale cu termoviziune.

Așadar, cea mai mare temperatură a caroseriei a fost indicată de crossover-ul de culoare neagră – dispozitivul a depistat o temperatură de 70.5 grade Celsius pe suprafața capotei acestuia, în timp ce SUV-ul de culoare albă a indicat temperaturi maxime de 45 grade Celsius. De altfel, nuanța albă s-a dovedit a fi și cea mai rezistentă
la razele solare, iar asta deși nuanța argintie, aparent, poate reflecta mai multe raze solare. Astfel, nuanța caroseria vopsită în nuanța argintie a indicat temperaturi maxime de 54 grade Celsius, în timp ce nuanța gri a indicat o temperatură de 63 grade Celsius.

Întreg experimentul îl puteți urmări în materialul video de mai jos.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,076
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!