(VIDEO) Genovation GXE stabileşte un record mondial de viteză în rândul electromobilelor de serie

27 Septembrie 2019, 10:06
Denis Godorozea
Supercar-ul electric Genovation GXE a reuşit să stabilească un record de viteză maximă în rândul electromobilelor de serie. Prototipul dezvoltat pe baza generaţiei precedente Chevrolet Corvette a atins viteza de 338.28 km/h, fiind cel mai rapid electromobil de serie pentru drumurile publice.

De menţionat, că recordul precedent, stabilit în 2017, aparţine aceluiaşi model. Cu doi ani mai devreme Genovation GXE a reuşit să atingă viteza de 209 mph, echivalentul a 336.2 km/h. Noul record, însă, nu este cu mult mai spectaculos, de această dată americanii reuşind să atingă viteza de 210.2 mph, echivalentul a 338.28 km/h. Evenimentul a fost organizat pentru a marca startul vânzărilor Genovation GXE.
Electromobilul dezvoltat pe baza Chevrolet Corvette C7 este echipat cu o baterie de 60 kWh, ce-i oferă o autonomie de circa 200 km. Bateriile alimentează motorul electric, situat pe puntea spate, ce oferă la activ peste 800 CP şi 949 Nm.

Genovation planifică să producă doar 75 unităţi Genovation GXE, fiecare exemplar la un preţ de cel puţin 750 mii dolari americani. Livrările vor demara până la sfârşitul acestui an. Mai devreme compania a comercializat alte 75 unităţi Genovation GXE, însă acele electromobile erau echipate cu un motor de 660 CP.
0
1,412
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!