(VIDEO) Noua generație Renault Captur se lansează oficial la Salonul Auto de la Frankfurt

Unica premieră pregătită de Renault pentru Salonul Auto de la Frankfurt din acest an a fost noua generație a crossover-ului compact Captur. Modelul este extrem de important pentru francezi, pe fundalul succesului atins de generația precedentă în segmentul SUV-urilor compacte, iar noua generație are misiunea de a aduce clienți noi de partea francezilor. Cu un astfel de design, de altfel, Captur cu siguranță se va bucura de interes din partea publicului.
La proiectarea celei de-a doua generație se pare că designul a fost pus în capul mesei – Captur a primit un design absolut nou, inspirat de la modelele curente din gamă, dar designerii au reușit să păstreze silueta familiară a caroseriei. Totodată la nivel de blocuri optice posterioare Captur aduce forme noi, în forma literei "C", cu semnături LED. Precum și anterior Captur va fi disponibil cu caroserie bicoloră, or în această ipostază au fost comercializate circa 80% din totalul vânzărilor generației precedente.
În lungime Captur a fost mărit de la 4,122 mm la 4,228 mm, simțind și un surplus la nivel de ampatament de 33 mm, până la 2,639 mm. De spațiu adițional vor beneficia pasagerii banchetei spate, iar o doză de practicism este inspirată de volumul mărit al portbagajului, cu 81 litri, până la 536 litri.
Habitaclul a fost complet modificat și nu amintește acum de segmentul bugetar, din care Captur face parte. Consola centrală este dominată de un ecran tactil poziționat vertical. Clienții vor putea alege dintre 18 variante de nuanțe, tapiserie și inserții la bord. Cadranele de bord tradiționale au fost înlocuite cu un ecran, iar în lista sistemelor de siguranță și asistență au fost incluse un cruise-control adaptiv, cameră de supraveghere la 360 grade și sistem audio Bose.
Noul Renault Captur utilizează platforma CMF-B, preluată de la compacta Clio de nouă generație. Presa europeană anticipează că ulterior această platformă (sau o variantă simplificată a acesteia) va sta la baza noilor modele Dacia. Platforma are o suspensie față McPherson și o bară de torsiune la posterior, ceea ce exclude din ecuație un sistem de tracțiune integrală.
Inițial Captur va fi oferit cu 5 motorizări pe baza a 3 motoare termice. Versiunea incipientă are sub capotă benzinarul turboaspriat cu 3 cilindri de 1.0 litri, cu 100 CP la activ, cuplat la cutia manuală cu 5 rapoarte. Urmează benzinarul 1.3 TCe, cu 4 cilindri, disponibil în două versiuni, cu 130 sau 155 CP la activ. Motorizările diesel sunt prezentate de unitatea 1.5 dCi, cu 95 sau 115 CP. Benzinarul de top și turbodieselul pot fi cuplate fie la cutia manuală cu 6 rapoarte, fie la cutia robotizată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj. Pentru anul viitor francezii planifică lansarea unei versiuni hibride pentru Captur.
0
2,508
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!