(VIDEO) Performanța electrică: Tesla Model S devine cel mai rapid model cu patru uși pe circuitul Laguna Seca

Tesla acceptă provocarea lui Porsche Taycan, proaspătul electromobil de performanță german, care s-a impus cu un record mondial pe Nurburgring, devenind cel mai rapid sedan electric de serie pe Iadul Verde. Aproape imediat după premiera fastuoasă a electromobilului german cu o reacție pe contul său de Twitter a venit Elon Musk, fondatorul Tesla, care a anunțat revenirea Tesla pe Nurburgring, cel mai probabil, pentru a bate recordul rivalului german.

Până la Nurburgring, însă, Tesla a făcut spectacol pe circuitul Laguna Seca, unul dintre cele mai dificile trasee de curse. Tesla Model S a reușit să parcurgă circuitul din California în doar un 1 minute și 36.555 secunde, fiind cu circa o secundă mai rapid decât recordmanul precedent în clasă, Jaguar XE SV Project 8. Totodată, electromobilul a înregistrat un timp de referință mai bun decât monștrii de performanță Porsche 911 GT3 RS, Ferrari 458 Italia și Nissan GT-R.
De menționat că recordul a fost stabilit nu de un electromobil 100% de serie – în cursă a participat un prototip cu suspensie modificată echipat cu o transmisie Plaid, ce include 3 motoare electrice, pe când sedanurile de serie dispun de două motoare. Aventura pe Laguna Seca a fost, de altfel, o cursă de teste, or ținta americanilor este circuitul Nurburgring și recordul stabilit de Porsche Taycan.

Anterior Tesla a mai încercat să se impună pe Iadul Verde german. În luna aprilie a acestui an un prototip Tesla Model 3 a avut o încercare eșuată de a stabili un record pe Nurburgring, însă sistemul de frânare a acestuia nu a făcut față provocărilor de pe circuit, motiv din care electromobilul nu a putut continua cursa într-un regim de performanțe maxime și a finalizat turul cu un timp de 9 minute. Să vedem ce show va face Model S!
0
1,479
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!