(VIDEO) Premieră dublă în gama de performanţă Audi Sport: noile Audi RS Q3 şi Audi RS Q3 Sportback

26 Septembrie 2019, 10:23
Denis Godorozea
Constructorul din Ingolstadt a pregătit două premiere picante în gama de performanţă — noile SUV-uri Audi RS Q3 şi Audi RS Q3 Sportback. Cele două modele au preluat unitatea de propulsie cu cinci cilindri de la compactele RS 3 şi TT RS şi promit experienţe picante viitorilor proprietari.
Proaspătul crossover compact cu siluetă de coupe Audi RS Q3 Sportback beneficiază de o versiune de performanţă de top chiar la începutul carierei sale, la doar câteva săptămâni de la premiera mondială. Având un substrat tehnic comun, Audi RS Q3 şi RS Q3 Sportback utilizează aceeaşi unitate de propulsie — benzinarul turboaspirat 2.5 TFSI, cu cinci cilindri. Este vorba despre despre varianta puternic actualizată a precedentului motor cu aceeaşi cilindree, care graţie modificărilor a devenit cu 26 kg mai uşor decât predecesorul, şi oferă 400 CP (+60 CP) şi 480 Nm (+30 Nm).
În ambele cazuri motorul se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj S tronic şi sistemul de tracţiune integrală quattro. Şoferii vor avea la dispoziţie 6 regimuri de condus: comfort, auto, dynamic, efficiency şi regimurile de performanţă RS1 şi RS2. Cele din urmă pot fi ajustate după bunul plac, pentru ele fiind rezervată o comandă specială pe volan.
Indiferent de tipul caroseriei, cele două SUV-uri pot accelera până la 100 km/h în 4.5 secunde, indicând un timp mai bun cu 0.3 secunde, comparativ cu generaţia precedentă Audi RS Q3. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, iar la solicitarea proprietarului limita poate fi extinsă până la 280 km/h, bineînţeles, contra plată adiţională.
Modificările aplicate versiunilor de performanţă nu se limitează la unitatea de propulsie de sub capotă, însă. Noile RS Q3 şi RS Q3 Sportback au beneficiat de o suspensie revizuită, cu o gardă la sol mai mică cu 10 mm. Opţional este oferită suspensia adaptivă Dynamic Chassis Control cu amortizoare controlate electric.
Performanţele mai mari necesită şi un sistem de frânare mai eficient. Astfel, punţile faţă a celor două crossover-e au primit frâne cu discuri de 375 mm, iar opţional clienţii pot avea discuri carbon ceramice de 380 mm. Puntea spate dispune de sistem de frânare sport cu discuri de 310 mm. La interior proprietarii vor fi răsfăţaţi de scaunele sport cu suport lateral profilat, volan sport şi elemente de decor speciale. Standard sunt prevăzute cadranele de bord digitale. Tot standard sunt incluse farurile full-LED şi jantele originale de 20 inch (21 inch opţional).
Vânzările noilor SUV-uri de performanţă vor demara până la finalul acestui an. În Germania Audi RS Q3 are un preţ de pornire de 63,500 euro, în timp ce varianta coupe Sportback costă cel puţin 65,000 euro.
0
1,867
GALERIE FOTO (88 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!